13.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportJuniorii, pasati dintr-o parte in alta

Juniorii, pasati dintr-o parte in alta

Lipsa terenurilor de antrenament reprezinta cea mai mare problema in acest moment a clubului Pandurii Târgu Jiu. Daca seniorii se pregatesc printre muncitorii care lucreaza la refacerea drenajului de pe terenul II din Complexul Municipal, juniorii nu beneficiaza nici macar de aceasta facilitate. Jucatorii lui Nae Ungureanu pot folosi terenurile II si III pâna saptamâna viitoare, când se va pleca in cantonament, iar la revenirea din stagiul montan refacerea drenajului va fi finalizata.


In schimb, juniorii sunt pasati pe traseul terenul III – Debarcader – Unitatea Militara – Dragutesti, in functie de conditiile atmosferice. „Trebuie gasite solutii pentru doua sau trei terenuri de antrenament pentru juniori si facem apel la Primaria Târgu Jiu sa ne ajute in acest sens. La Debarcader terenul este subdimensionat, nu putem investi deoarece este proprietatea Universitatii «Constantin Brâncusi» si ne lasa sa ne pregatim acolo din bun simt. La Unitatea Militara avem nevoie de ordinul ministerului, desi suprafata de joc este foarte buna. Incercam sa gasim terenuri pe malul Jiului, la Artego, unde sa avem acces si sa fie destul de aproape de stadion“, a tras un semnal de alarma secretarul clubului Pandurii, Daniel Baloi.


„Nu poti sa ai performante fara terenuri“


Toate grupele de juniori ale clubului Pandurii s-au calificat la turneele semifinale, iar lipsa terenurilor de antrenament s-a resimtit din plin in rezultatele finale. „Nu poti sa ai performante daca nu ai un teren de antrenament de dimensiuni normale. Am avut rezultate dupa o munca de un an in conditii grele din cauza ploilor. La juniorii B am fost la un pas de calificarea la turneul final numai printr-o daruire exemplara. Lipsa terenurilor de antrenament si a mingilor este cea mai mare problema a noastra in acest moment. Cu materialele ajutatoare si cu echipamentul ne descurcam“, a declarat seful centrului de copii si juniori, Mihai Stelescu.


Solutia pentru construirea unui centru puternic de juniori la Târgu Jiu ar fi extinderea ariei de selectie la nivel national, dar pentru a reusi acest lucru trebuie o baza de pregatire, cu terenuri de antrenament si spatii de cazare, Unitatea Militara fiind ideala pentru proiectul clubului Pandurii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS