19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Portocala mecanica“ infrunta lusitanii

„Portocala mecanica“ infrunta lusitanii

Vicecampioana Europei din urma cu doi ani, Portugalia, si „Portocala mecanica“ manevrata de Marco Van Basten, isi vor disputa, astazi, la Nürnberg, un loc in sferturile de finala ale Campionatului Mondial. Selectionerul Olandei a reusit sa construiasca o echipa de temut, care a impresionat in preliminarii si care poate invinge pe oricare dintre formatiile prezente la Mondialul din Germania. Cu doua victorii la limita (1-0 cu Serbia, 2-1 cu Coasta de Fildes) si o remiza (0-0, cu Argentina) in faza grupelor, batavii au dovedit ca stiu sa joace si mai economicos si ca se pot adapta rigorilor oricarei competitii. De când a preluat Olanda, Van Basten a renuntat sa mai convoace unii jucatori experimentati, cu nume, dar care de multe ori faceau doar figuratie pe teren, si i-a pastrat doar pe cei inca in forma, alaturi de care a adus tineri plin de entuziasm. Astfel se explica faptul ca au ramas acasa Davids, Seedorf si Kluivert, iar in Germania au fost luati Tim de Cler, Wesley Snijder sau Ryan Babel. Pâna acum, de la olandezi s-a remarcat atacantul Arjen Robben, care a avut un joc plin de entuziasm si imaginatie, care l-a lasat in umbra pe mai cunoscutul Ruud Van Nistelrooy. De altfel, jocul ofensiv al Olandei se va baza astazi, ca si pâna acum, pe incursiunile pe partile laterale ale lui Robben si Van Persie, care vor incerca sa creeze superioritate numerica si sa finalizeze singuri sau sa-l puna in valoare pe Van Nistelrooy.
Olandezii vor avea in fata o echipa valoroasa, care vine sa-si apere titulatura de vicecampioana europeana si respectul câstigat in ultimii ani. Lusitanii au pe banca un antrenor experimentat, care stie in cele mai mici amanunte cum sa abordeze un meci dintr-o faza eliminatorie a unui Campionat Mondial. De altfel, el este ultimul antrenor care a cucerit Cupa Mondiala, in 2002, cu Brazilia. Cu o linie de mijloc compusa din jucatori foarte tehnici, precum Figo, Deco, Maniche sau Cristiano Ronaldo, si cu un vârf foarte productiv, Pauleta, Portugalia va fi o nuca tare pentru echipa lui Van Basten.
Portugalia se poate considera putin dezavantajata inaintea acestei intâlniri de faptul ca pâna acum, la Mondialul din Germania, s-a „incalzit“ cu adversari nu foarte valorosi, Angola, Iran si Mexic, spre deosebire de Olanda, care s-a luptat in „grupa mortii“ cu Argentina, Coasta de Fildes si Serbia-Muntenegru. Veteranul lusitanilor, Luis Figo, nu se teme insa de adversara din optimi: „Jocul nostru este solid si nu ne temem de Olanda“. In schimb, Luis Felipe Scolari spunea ieri ca va incerca sa-i faca pe elevii sai sa acorde mai multa importanta fazei defensive. „De multe ori, jucatorii mei acorda prea multa importanta ofensivei si uita de defensiva“, le-a explica Scolari ziaristilor, care i-au cerut sa spuna ce il nemultumeste la echipa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS