34.4 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportIn sferturi, dupa opt ani

In sferturi, dupa opt ani

Argentina – Mexic 2-1
• „Zentralstadion“, Leipzig, spectatori: 40.000.
• Au marcat: Borgetti ’10-autogol, M. Rodriguez ’98 / Marquez ‘5.
Argentina: Abbondanzieri – Scaloni, Heinze, Ayala, Sorin – Mascherano, Cambiasso (’76, Aimar), Riquelme, M. Rodriguez – Crespo (’75, Tevez), Saviola (’84, Messi). Antrenor: Jose Pekerman.
Mexic: Sanchez – Guardado (’66, Pineda), Marquez, Osorio, Salcido – Castro, Mendez, Pardo (’38, Torrado) – Morales (’74, Zinha), Borgetti, Fonseca. Antrenor: Ricardo La Volpe.
• Cartonase galbene: Heinze, Sorin / Marquez, Castro, Torrado, Fonseca.
• A arbitrat: Massimo Busacca (Elvetia).

Dupa modul cum a evoluat in faza grupelor, Argentina pornea ca favorita in confruntarea de aseara, de la Leipzig, cu Mexicul, in a doua optime de finala a Campionatului Mondial. Numai ca, pe teren, lucrurile nu au stat deloc asa, disputa fiind una extrem de echilibrata si spectaculoasa. Pâna la urma, câstig de cauza au avut argentinienii, care s-au impus cu 2-1, dupa 120 de minute de joc.
Elevii lui Ricardo La Volpe si-au surprins adversarii inca din debutul partidei, când au reusit sa deschide scorul. Fundasul Barcelonei, Rafa Marquez, scapat din marcaj de fundasii argentinieni, l-a invins pe Abbondanzieri cu o reluare din cadere, in urma unei lovituri libere executate de Mendez. Mexicanii s-au bucurat doar cinci minute, pâna când argentinienii au egalat. La un corner executat de Riquelme, Borgetti, golgheterul mexicanilor in preliminarii, a recuperat rapid dupa o accidentare pentru a-si ajuta echipa in optimi, a trimis mingea cu capul in propria poarta, presat de Hernan Crespo.
S-a jucat pe contre, intr-un ritm alert, iar Borgetti s-a aflat de doua ori aproape de a-si recupera greseala, dar mai intâi a fost blocat, pentru ca, a doua oara, Abbondanzieri sa respinga peste transversala. In replica, sud-americanii ar fi putut marca prin Crespo, insa lobul sau a trecut pe lânga poarta.

S-au calificat cu un supergol

Partea secunda a fost la fel de animata. Borgetti i-a incercat vigilenta lui Abbondanzieri, dar portarul argentinian a avut un reflex excelent (’55). Cea mai clara ocazie de gol i-a apartinut insa lui Saviola, care, excelent servit de Riquelme, nu a putut marca singur cu Sanchez (’60).
Spiritele s-au incins o data cu trecerea timpului, ambii tehnicieni au fortat atacul, aruncând in lupta tot ce aveau mai bun, dar mingea nu a mai intrat in poarta. Mexicanii au fost mereu periculosi pe contraatac, fiind la un pas de gol prin Pineda, in timp ce argentinienilor le-a lipsit inspiratia la finalizare. Au marcat totusi, in ultimul minut, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid, asa ca meciul a ajuns in prelungiri.
In extra-time, sud-americanii au reusit un supergol, prin Maxi Rodriguez, care nu i-a dat nici o sansa lui Sanchez, marcând cu un sut din voleu, din coltul careului de 16 metri. Tehnica argentinienilor si-a spus apoi cuvântul, jucatorii tinând cât mai mult de minge si incercând sa-si surprinda adversarii pe contraatac. Asta in conditiile in care mexicanii nu au renuntat nici un moment la lupta si au fost periculosi prin Zinha si Borgetti.
Argentinienii s-au calificat dupa opt ani in sferturi, urmând sa se bata cu Germania pentru un loc in semifinale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS