26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Un clovn cretin: Graham Poll“

„Un clovn cretin: Graham Poll“

Presa britanica a folosit cuvinte „colorate“ pentru a caracteriza prestatia arbitrului care a condus meciul Australia – Croatia, din Grupa F a Cupei Mondiale.


Prestatia arbitrului englez Graham Poll la meciul de joi, Australia – Croatia, din Grupa F a Cupei Mondiale, a readus in discutie criteriile dupa care sunt selectati „fluierasii“ care participa la marile competitii fotbalistice. Oficialii mai multor federatii, printre care si România, au protestat in dese rânduri la forurile fotbalistice internationale, dupa ce echipele lor nationale au fost grav prejudiciate de arbitri. Bineinteles ca protestele au ramas fara raspuns, insa arbitrii care si-au facut „datoria“ fata de stapâni au fost recompensati, fiind chemati sa conduca meciurile de la turneele finale ale Campionatului European si Cupei Mondiale.


Simunic a primit trei cartonase galbene!


Unul dintre arbitrii care a facut mereu sluj in fata bosilor de la UEFA si FIFA este englezul Graham Poll, care a avut o prestatie mediocra la meciul Australia – Croatia, din Grupa F a Cupei Mondiale. Pe lânga faptul ca a favorizat Croatia atât cât i-a stat in putinta, Poll a comis o greseala de incepator, specifica arbitrilor care oficiaza in campionatele judetene. In minutul 89 al meciului de la Stuttgart, stoperul croat Josip Simunic a primit cel de-al doilea avertisment, dupa ce Poll ii mai aratase cartonasul galben si in minutul 62. Cu toate acestea, croatul a ramas pe teren, pentru ultimele minute, profitând de amnezia centralului englez. In cele din urma, Poll i-a aratat in prelungirile partidei cel de-al treilea cartonas galben, pentru proteste, si abia atunci l-a eliminat pe jucatorul croat.


The Guardian „a sters pe jos“ cu Poll


Cotidianul englez The Guardian l-a facut cu ou si cu otet pe Graham Poll, numindu-l „mascarici“ si „cretin“. Iata cum arata finalul comentariului de la meciul Australia – Croatia, de pe site-ul cotidianului englez:


„Minutul 90: Inca un cartonas rosu! Dar… Graham Poll, ce cretin! Dupa ce l-a faultat pe Kennedy, Simunic este avertizat pentru a doua oara. Face câtiva pasi spre iesire…, dar se intoarce când isi da seama ca Poll nu-i va arata si cartonasul rosu! Ho ho ho!


Final: Croatia – Australia 2-2! Ha, ha, ha, Graham Poll este clovn pâna la capat! Anuleaza un gol Australiei – nu ca ar conta – dar apoi ii arata cartonasul galben lui Simunic pentru a treia oara si il elimina. Si fluiera finalul!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS