23.6 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportZi decisiva pentru viitorul „pandurilor“

Zi decisiva pentru viitorul „pandurilor“

Comisia de Licentiere din cadrul FRF se va pronunta astazi daca gruparile FC National, Sportul Studentesc si Jiul Petrosani vor avea dreptul de a evolua si sezonul urmator in Liga I. Daca unul dintre aceste cluburi nu va primi licenta pentru anul competitional 2006-2007, conform ROAF, Pandurii Târgu Jiu ii va lua locul in prima divizie, deoarece este prima echipa aflata sub linia retrogradarii care si-a indeplinit baremul de puncte impus primului esalon.


Presedintele „pandurilor“, Marin Condescu, a anticipat decizia comisiei supervizate de Viorel Duru si a ordonat reunirea lotului si a staff-ului administrativ pentru 20 iunie. Daca decizia comisiei federale le va fi favorabila, Pandurii ar evita speculatiile cu privire la fuziunea dintre Liberty Salonta si gruparea din Târgu Jiu si, mai mult, clubul condus de Marin Condescu ar investi banii alocati pentru „cumpararea locului“ in transferurile de jucatori. Se pare ca gruparea din Târgu Jiu a acontat deja câtiva fotbalisti de la Liberty Salonta, Dunarea Giurgiu, Sportul Studentesc si FC Arges, principalele criterii de selectie fiind vârsta si valoarea.


In campionatul recent incheiat, Pandurii Târgu Jiu a fost una dintre echipele cu cea mai ridicata medie de vârsta, in jur de 30 de ani, doar Scarlatache, Armel si Cazacu putând fi incadrati la capitolul fotbalisti de perspectiva.


Juniorii B au ratat calificarea


Juniorii B ai clubului Pandurii Târgu Jiu pregatiti de Constantin Andreuca au ratat calificarea la turneul final in ultimul meci cu FC Arges, scor 1-2, disputat la Cluj. Sub privirile selectionerului nationalei „Under 17“, Emil Sandoi, gorjenii puteau deschide scorul in minutul 3, dar Dragos Militaru a irosit un penalti. Argesenii au deschis scorul cu un minut inainte de pauza, insa Ţitu a egalat pentru echipa lui Andreuca imediat dupa reluarea jocului. Gorjeanul Udrescu a fost eliminat in minutul 55 si FC Arges si-a asigurat victoria si calificarea cu 15 minute inainte de final. In precedentele doua partide, Pandurii Târgu Jiu remizase cu FC Brasov, 1-1, si cu Ardealul Cluj, 0-0.


Prezent atât la turneul semifinal al juniorilor A, cât si al juniorilor B, seful Centrului de Copii si Juniori al clubului Pandurii, Mihai Stelescu, a tras concluziile de rigoare: „Ne-au prins bine aceste turnee pentru ca stim ce avem de facut in continuare. Am constatat ca toate echipele au jucatori in lot cu talie, tehnicitate deosebita si viteza buna de deplasare. Vom face si noi selectii pe viitor si vom cauta fotbalisti care sa se incadreze in aceste tipare. Nu trebuie sa minimalizam aceste calificari pentru ca daca nu ajungeam aici ne multumeam cu ce stiam“, a declarat Stelescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS