32.8 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia Pandurii, in Cupa EHF

Energia Pandurii, in Cupa EHF

Energia Pandurii Târgu Jiu nu va evolua in Cupa Challange cum se credea la finalul sezonului trecut, ci in Cupa EHF, alaturi de Steaua, o competitie mult mai puternica, in care sunt angrenate echipe din cele mai tari campionate ale Europei. Cum gruparea gorjeana nu va fi cap de serie, deoarece este la prima participare in cupele europene si va debuta din primul tur, edilii municipiului Târgu Jiu trebuie sa grabeasca lucrarile de renovare la Sala Sporturilor care trebuie finalizate pâna la inceputul lunii septembrie, altfel, echipa lui Liviu Andries (foto) risca sa nu evolueze in fata propriilor suporteri, ci la Vâlcea sau Deva.


„Jucam in EHF. Asta inseamna ca trebuie facuta sala mult mai repede. In septembrie trebuie sa fie gata. Eu vreau sa mergem pâna in turul III. Nu toate echipele din EHF sunt nemaipomenite. Noi, cum nu suntem cap de serie, o sa intâlnim una dintre favorite in primul tur“, a declarat presedintele sectiei de handbal a clubului gorjean, Gore Popescu.


Preda si Truica au semnat


„Pandurii“ si-au asigurat semnaturile handbalistilor Cristian Preda (Steaua) si Marian Truica (Romvag Caracal), insa nu au inregistrat deocamdata contractele la FRH. Muraru, Costea si sârbul Slobodan Nesec se vor prezenta la reunirea lotului si vor parafa atunci intelegerile cu clubul din Târgu Jiu.


Conform presedintelui echipei gorjene, Marian Filip nu va pleca de la Energia Pandurii, cu toate ca a depus un memoriu la federatie.


„Din punctul meu de vedere, Filip nu pleaca. El a depus memoriu la federatie, dar atâta timp cât este sub contract cu noi nu are cum sa plece. Daca nu vrea sa joace este problema lui, nu este problema mea. O sa facem un regulament de ordine interioara in asa fel incât o sa joace Filip, pentru ca daca nu o sa joace nu o sa-si ia banii. Acum, sa-si demonstreze valoarea in cupele europene, cu echipe din Germania, Franta sau Spania“, a sustinut Gore Popescu. Filip are o oferta de la o echipa din prima liga spaniola, care-i asigura un salariu de 6.000 de euro pe luna.


Alexandru Musteata si-a incheiat imprumutul la Pandurii si va reveni la Dinamo, iar cu Clenciu nu s-au finalizat negocierile, insa seful sectiei de handbal considera ca se vor intelege la fel cum s-a intâmplat cu Radu Costel si Eremia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS