19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Toreadorii“ intra in arena

„Toreadorii“ intra in arena

Arena „Zentralstadion“ din Leipzig va fi astazi gazda intâlnirii dintre favoritele Grupei H la calificarea in optimile Campionatului Mondial, Spania si Ucraina. Pe de-o parte, ibericii vor sa sparga gheata la un turneu final, dupa esecurile in lant de la ultimele competitii continentale si mondiale la care au participat, iar pe de alta parte, Ucraina vrea sa faca o figura frumoasa la primul Mondial din istoria ei. Dupa componenta loturilor celor doua combatante si dupa performantele obtinute de FC Barcelona si FC Sevilla in Europa in acest an, chiar daca au fost realizate folosind multi straini, Spania porneste cu prima sansa in aceasta intâlnire. Ibericii au pe banca cel mai experimentat antrenor din istoria Primerei Division, Luis Aragones (715 meciuri pe banca), aflat la cârma Spaniei din iulie 2004, care a incercat mereu sa aduca la nationala cei mai in forma jucatori ai momentului, lasând de multe ori acasa fotbalisti experimentati.


De partea cealalta, Ucraina, care a ratat calificarea la Campionatele Europene si Mondiale din 1996, 1998, 2000, 2002 si 2004, in trei dintre cazuri chiar la baraj, a reusit intr-un final sa acceada la Mondialul din Germania si prezinta o echipa solida, cu multi jucatori experimentati, caliti in competitiile europene intercluburi, precum Sevcenko, Vorobei, Gusin sau Rebrov. Spre deosebire de spanioli, pe care apasa o mare presiune din cauza esecurilor de la precedentele turnee finale, ucrainenii nu au nimic de pierdut.


Chiar si in cazul unei infrângeri, nici una dintre combatante nu trebuie sa-si piarda sperantele pentru calificarea in optimi, având in vedere ca vor urma doua meciuri usoare in grupa, cu Arabia Saudita si Tunisia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS