29.6 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportItalienii nu au iesit din tipar

Italienii nu au iesit din tipar

Italia – Ghana 2-0


• Stadion „AWD Arena“, Hanovra, spectatori: 45.000.


• Au marcat: Pirlo ‘40, Iaquinta ‘83.


Italia: Buffon – Zaccardo, Nesta, Cannavaro, Grosso – Totti (‘56, Camoranesi), Perrotta, Pirlo, De Rossi – Toni (‘82, Del Piero), Gilardino (‘64, Iaquinta). Antrenor: Marcello Lippi.


Ghana: Kingston – Pantsil, Kuffour, Mensah, Pappoe (‘46, Shilla) – Muntari, Essien, Appiah, E. Addo – Gyan (‘89, Tachie-Mensah), Amoah (‘68, Pimpong). Antrenor: Ratomir Dujkovic.


• Cartonase galbene: De Rossi, Camoranesi, Iaquinta / Gyan, Muntari.


• A arbitrat: Carlos Simon (Brazilia).


Cu toate ca misiunea nu parea dificila, italienii au avut surpriza sa lupte destul de mult pentru a obtine victoria. S-a vazut inca de la primul fluier ca elevii lui Marcello Lippi si-au privit adversarul de sus, fiind surprinsi de replica taioasa a africanilor, care au ratat prin Gyan (‘5, ‘29), Muntari (‘26), Essien (‘31) si Pappoe (‘32). Prima modificare avea sa o produca insa Italia, prin Pirlo (‘40), reusita venind dupa un forcing de mai bine de un sfert de ora. Mai precis dupa barele lui Gilardino (‘12) si Luca Toni (‘27), dar mai ales dupa „bijuteriile“ lui Totti si se anunta o repriza secunda foarte disputata. Asa a si fost, pentru ca africanii au iesit curajos la joc, in timp ce italienii s-au rezumat sa „muste“ pe contraatac. Cu sapte minute inainte de final, Iaquinta a profitat din plin de greseala lui Kuffour si a marcat fara probleme, spre linistea latinilor din tribuna, care incepusera sa-si faca griji.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS