19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportAnonimi la mondiale

Anonimi la mondiale

Coreea de Sud – Togo 2-1


• Stadion „Commerzbank Arena“ – Frankfurt, spectatori: 42.000.


• Au marcat: Lee Chun Soo ‘55, Ahn Jung Hwan ‘70 / Kader ‘31


Coreea de Sud: Lee Woon Jae – Kim Young Chul, Choi Jin Cheul, Kim Jin Kyu (‘46, Ahn Jung Hwan), Lee Young Pyo – Song Chong Gug, Park Ji Sung, Lee Eul Yong (‘67, Il Kim), Lee Ho – Lee Chun Soo, Cho Jae Jin (‘83, Kim Sang Sik). Antrenor: Dick Advocaat.


Togo: Agassa – Nibombe, Tchangai, Assemoassa (‘60, Forson), Abalo – Salifou (‘86, Aziawonou), Toure-Maman, Romao, Senaya – Mohammed Kader, Adebayor. Antrenor: Kodjovi Mawuena.


• Cartonase galbene: Song Chong Gug, Lee Chun Soo / Abalo (2), Romao, Aziawonou.


• Cartonas rosu: Abalo ‘54.


• A arbitrat: Graham Poll (Anglia).


Coreea de Sud si Togo a oferit unul dintre cele mai slabe spectacole ale acestei editii de Cupa Mondiala. Ambele formatii s-au intrecut in nereusite de ordin tactic si tehnic.


Semifinalista la editia precedenta a mondialelor, Coreea de Sud n-a demonstrat in prima repriza ca merita atentia cuvenita, evoluând slab in fata modestei selectionate a statului Togo. Asiaticii n-au contat aproape deloc in ofensiva in prima parte a jocului, având doar câteva incercari palide de a pune in pericol poarta lui Agassa prin Chu-Young (‘16) si Lee Young (‘19). De partea cealalta, africanii au evoluat dezinvolt, stiind ca nu au ce pierde la prima participare la o astfel de competitie. De altfel, togolezii aveau sa marcheze primii, prin Kader (‘31), care a patruns in careu si a sutat dintre doi aparatori la coltul lung, mingea lovind bara laterala inainte de a intra in plasa. Socul golului avea sa-i trezeasca la realitate pe sud-coreeni, care au avut sansa egalarii in doua rânduri prin Jin Cho (‘36) si Young Lee (‘38). Asiaticii au marcat insa abia dupa pauza, cu largul concurs al portarului Agassa. Abalo a faultat la 20 de metri si a vazut cel de-al doilea cartonas galben si, implicit, pe cel rosu, iar Lee Chun Soo (‘55) a transformat lovitura libera pacalindu-l pe goal-keeper-ul togolez, care a fugit practic din coltul in care a fost trimisa mingea. Dupa aceasta reusita partida s-a mai animat, ocaziile de poarta inmultindu-se spre bucuria spectatorilor. Insa cei care aveau sa mai puncteze o data au fost tot sud-coreenii, Ahn (‘70) sutând la coltul lung din marginea careului mare. Dupa ce au preluat conducerea, elevii lui Advocaat au mai avut o ocazie prin acelasi Ahn, apoi s-au retras si au dominat tactic partida, preferând sa apere rezultatul, desi incursiunile lui Adebayor sau Kader ar fi putut sa schimbe situatia pe tabela de marcaj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS