14.6 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRetrogradati, dar cu bani in cont

Retrogradati, dar cu bani in cont

Retrogradarea echipei Pandurii este o afacere pentru clubul gorjean care a economisit astfel circa o jumatate de milion de euro, bani care trebuia achitati fotbalistilor sub forma de prime in cazul indeplinirii obiectivului. Fiecare jucator avea promisa o recompensa de 20.000 de euro in cazul mentinerii echipei in primul esalon si, in acelasi timp, ar fi incasat si rata de 25% din contract, retinuta ca garantie la inceputul sezonului. „Sunt niste bani, plusul acesta sunt acei bani pe care ar fi trebuit sa-i dam pentru atingerea obiectivului. Gigi Becali le-a dat jucatorilor de la Steaua pentru câstigarea titlului o prima de 10.000 de euro, eu le-am dat 20.000 sa salveze echipa de la retrogradare“, este distanta, in bani, de la titlul de campion al României la retrogradare, in opinia lui Condescu.


Cu exceptia SNLO si USMO, care si-au achitat la zi obligatiile de actionar, restul membrilor cotizanti, Primaria Târgu Jiu, Artego, consiliul judetean, CER si CET sunt datori la bugetul echipei. „Am incheiat anul financiar 2005-2006 fara nici un fel de datorie la stat, fara nici un fel de datorie la jucatorii nostri sau conducatorii care au fost salarizati in club. Jucatorii au primit drepturile salariale inclusiv pe luna aprilie, urmând ca pentru luna mai, in functie de ce decid unii dintre ei, vor primi drepturile la zi. Actionarii s-au angajat ca-si achita datoriile. In afara de SNLO si USMO, toti ceilalti sunt restantieri“, este bilantul presedintelui Condescu la finalul sezonului.


„Vrem in «A» cu un pret rezonabil“


Cu bani in cont, pentru a se mentine in Divizia A, Pandurii este dispusa sa investeasca in bugetul unei echipe din esalonul secund care lupta la promovare. „Vrem sa ramânem in Divizia A cu un pret rezonabil. Daca e un post liber sunt prost sa-l refuz? Locul, daca nu te costa mai mult decât finantarea unui an intreg sa promovezi, e bine venit. Daca te costa mai mult de atât nu are rost sa investesti“, a spus Condescu.


Circa un milion de euro sunt pregatiti pentru o noua aventura a „pandurilor“ in Liga lui Mitica, locul lui Liberty Salonta fiind vânat de oficialii gruparii gorjene dupa ce FRF a amânat pâna pe 19 iunie verdictul in cazul retragerii licentelor cluburilor FC National, Sportul si Jiul. „Sunt doua cai de a ramâne in Divizia A: ori negociem cu cei care vor sa cedeze locurile, ori asteptam ca unul dintre cluburi sa nu primeasca licenta. Daca vom evolua in continuare in prima liga, indiferent pe care cai, lotul se va reuni pe 20 iunie. Daca nici una dintre variante nu va reusi, lotul se reuneste pe 26 iunie, cu obiectivul de a ataca promovarea in 2006-2007“, a declarat Condescu, care a primit acordul actionarilor pentru a negocia un loc in primul esalon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS