10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Pumele“ si-au aratat coltii

„Pumele“ si-au aratat coltii

In primul meci din „grupa mortii“ a Campionatului Mondial, Argentina a invins Coasta de Fildes si a luat o prima optiune la accederea in optimile competitiei, faza pe care a ratat-o in urma cu patru ani. Sub privirile lui Diego Maradona, „pumele“ au rezolvat soarta partidei inca din prima repriza, gratie atacantilor Crespo si Saviola, excelenti serviti de Riquelme.
Marian APIPIE

In „grupa mortii“ de la Campionatul Mondial, Argentina si Coasta de Fildes au oferit aseara un spectacol demn de un turneu final. Diferenta a fost facuta de doua momente de inspiratie, iar acestea au apartinut elevilor lui Pekerman, care au stiut sa profite de neatentia fundasilor ivorieni. Sud-americanii au rezolvat soarta meciului din prima repriza, când au fructificat ambele ocazii clare de gol de care au beneficiat, având ceva emotii doar pe final, dupa reusita lui Drogba.
Argentinienii au inceput bine jocul si au solicitat gol la o lovitura de cap a lui Ayala, mingea scapata din brate de Tizie trecând dincolo de linia portii (’15). Treziti parca din somn, ivorienii au preluat initiativa, au atacat poarta adversa din toate partile, dar mingea nu a ajuns la Drogba, principala „gura de foc“ a africanilor. In replica, „pumele“ au punctat in urma unei faze fixe, centrarea din lovitura libera a lui Riquelme fiind deviata de fundasii ivorieni pâna la Crespo, iar vârful lui Chelsea nu a ratat, marcând al 30-lea sau gol in tricoul nationalei.
Coasta de Fildes si-a continuat atacurile, dar lipsa de luciditate si-a spus cuvântul. Kalou si Keita au irosit câte doua ocazii de gol, ultimul fiind blocat in extremis de Abbondanzieri. Si iar a venit rândul Argentinei sa marcheze: pasa printre doi fundasi a lui Riquelme, iar Saviola, plecat din spate, a „intepat“ mingea pe lânga Tizie. La reluare, jocul s-a mai domolit, singura preocupare a sud-americanilor fiind de a tine cât mai mult mingea si de a nu-l scapa din ochi pe Drogba. Ocaziile clare de gol au lipsit, poarta argentiniana fiind in pericol doar când atacantul lui Chelsea reusea sa scape din marcaj. Noul intrat, Bakary Kone, a fost aproape sa relanseze partida, dar a trimis peste poarta din opt metri (’70).
Finalul a apartinut „elefantilor“ lui Henri Michel, care au marit presiunea la poarta Argentinei, reusind sa revina in joc gratie vedetei Didier Drogba (’82). Sustinuti din tribune de legendarul Maradona, sud-americanii au stiut insa sa gestioneze ultimele minute si au iesit cu bine din primul meci al celei mai dificile grupe a Mondialului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS