20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Piratii“ din Caraibe

„Piratii“ din Caraibe

Necunoscutii elevi ai lui Leo Beenhakker s-au dovedit niste adevarati luptatori rezistând, chiar si cu un om mai putin, tavalugului suedez.
Marian APIPIE

A doua zi a Campionatului Mondial a adus si a doua surpriza. Dupa victoria de vineri a Ecuadorului in fata Poloniei, aseara, necunoscuta selectionata a statului Trinidad Tobago, in premiera la un turneu final, a tinut in sah Suedia. Sub comanda reputatului olandez Leo Beenhakker, caraibienii au luptat eroic pentru un rezultat istoric si, desi au jucat toata repriza secunda in inferioritate numerica, au tinut piept celebrilor Ljungberg, Ibrahimovic si Larsson. Jucatorii T&T nu au parut deloc impresionati de numele adversarilor si i-au luat tare inca de la inceput pe suedezi. Jocul la intimidare al caraibienilor i-a surprins putin pe nordici, carora le-au trebuit minute bune sa-si revina. Treptat, elevii lui Lars Lagerback si-au intrat in mâna si au trecut la actiune.
Ibrahimovic si-a etalat calitatile, dar mingea trimisa din foarfeca a trecut peste poarta (’15). Dupa sapte minute, atacantul lui Juventus a centrat ideal pentru Larsson, dar vârfului Barcelonei i-au lipsit câtiva centimetri pentru a trimite mingea in plasa. Hislop a respins in corner sutul lui Wilhelmsson (’40), repriza incheindu-se cu executia de mare fotbalist a lui Ibrahimovic, voleu din intoarcere, la care Hislop a scapat cu fata curata.

Hislop a facut minuni in poarta

Repriza secunda a inceput prost pentru jucatorii din Trinidad Tobago, care au ramas cu un om mai putin, dupa ce John Avery l-a faultat pe Wilhelmsson si a primit al doilea cartonas galben, fiind eliminat. Totusi, caraibienii au „muscat“ o data pe contraatac, când sutul lui Glen a sters transversala (’58), dupa care s-au rezumat la o aparare supraaglomerata, doar „veteranul“ Yorke ramânând izolat in atac.
A fost seara portarului de 37 de ani al lui West Ham, Shaka Hislop, care s-a dovedit imbatabil. Hislop a parat voleul din cinci metri al lui Ibrahimovic, dupa care s-a opus la patru actiuni ale lui Alback, ultima data in postura de unu la unu cu atacantul suedez trimis sa mareasca forta ofensiva a echipei. Posesia nordicilor a fost covârsitoare, dar tabela de marcaj a ramas imaculata. In disperare de cauza, Lagerback a mai aruncat in lupta doi jucatori cu profil ofensiv, dar totul a fost inutil. Trinidad Tobago s-a aparat eroic si a stiut sa traga si de timp, obtinând in final un punct nesperat de care jucatorii din Insulele Caraibe s-au bucurat ca de o victorie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS