20.4 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Repromovarea in Divizia A este chiar o performanta!“

„Repromovarea in Divizia A este chiar o performanta!“

Fostul capitan al Universitatii si al echipei nationale s-a aflat zilele trecute in Banie si, alaturi de ceilalti componenti ai „Craiovei Maxima“, a fost aplaudat la scena deschisa de olteni.


Dupa ce a antrenat echipa Al Jies Damasc (Siria), Costica Stefanescu a ajuns in toamna anului trecut la Al Ittihad (Arabia Saudita), antrenând pâna luna trecuta echipa olimpica a clubului saudit.


– Ai terminat-o cu arabii?


– Contractul cu echipa olimpica a clubului Al Ittihad, intr-adevar, s-a incheiat in mai, acum aflându-ma in vacanta. Am fost de doua ori prin Craiova draga noua, celor din „Craiova Maxima“, si nu numai, iar acum ma aflu la mare. Nu pot spune insa ca am terminat-o cu arabii, ca sa folosesc termenul tau, ci sunt in asteptare. La clubul saudit se fac in prezent multe schimbari in staff-ul executiv, cât si in ceea ce priveste antrenorii de la echipele lui Al Ittihad. Este posibil sa fiu rechemat pentru inca un an.


„Aplauzele publicului ne-au emotionat“


– Ai primit vreo oferta din România?


– Sunt de trei saptamâni in România si, deocamdata, nu am fost cautat de nimeni. Ca sa fiu sincer, nici nu m-am gândit la o asemenea varianta româneasca.


– Ai fost de doua ori in Banie…


– Intotdeauna revederea Craiovei imi produce nostalgie. Dar acum, aceasta ultima vizita (sfârsitul saptamânii trecute – n.r.) a fost una speciala si incarcata de nostalgii, ca sa zic asa. Noi, cei din „Craiova Maxima“, am fost premiati de TVR, aplaudati frenetic de oameni de diferite vârste… Ne-a emotionat teribil! Am reascultat imnul Universitatii, am revazut faze memorabile din meciurile noastre istorice din Cupa UEFA… Si totul s-a petrecut la scena deschisa. Cu totii, cei care am putut onora invitatia TVR, am fost de-a dreptul fascinati ca acum, in 2006, dupa asa de multi ani, suntem inca iubiti. Si n-am fost uitati!


„Acum, in Divizia A, incepe greul“


– Ce zici de Universitatea?


– Repromovarea Craiovei in Divizia A este chiar o performanta. Nu trebuie uitat momentul verii anului trecut, de dupa rusinea retrogradarii: Craiova nu mai avea echipa! De aceea, zic ca este o performanta, anume ca Universitatea a depasit cu bine aceasta dificultate a startului. Si trebuie scoasa in evidenta inca o problema pentru care si eu am pledat la vremea respectiva. Faptul ca finantatorul Adrian Mititelu a ales drumul corect pentru Universitatea, adica a pornit de la zero, in Divizia B. Ar fi fost alta rusine pentru Craiova daca ar fi cumparat un loc in Divizia A. A fost adus la Craiova nucleul de la FC Caracal, iar intr-un timp scurt s-a reusit ca noua formatie a Universitatii sa devina o echipa in adevaratul sens al cuvântului si cu prestatii, din câte am auzit, bune. Pentru asta, trebuie felicitat finantatorul, Adrian Mititelu, dar si Ovidiu Stinga, antrenorul. Totodata, am inteles ca n-au fost probleme financiare cu contractele jucatorilor, ceea ce este foarte important si denota seriozitate.


– Acum, in Divizia A, incepe greul!


– Categoric, asta-i si parerea mea. Cum in România este o diferenta intre Divizia A si Divizia B, este clar ca Universitatea care a repromovat trebuie intarita, mai ales ca finantatorul Mititelu a declarat ca obiectivele Craiovei sunt Cupele Europene, lupta pentru un titlu national.


„Violenta de pe stadioane trebuie stopata“


– Ai vazut imaginile aproape terifiante despre violenta suporterilor dinamovisti asupra pustilor-suporteri olteni?


– Secventele pe care le-am vazut la TV m-au ingrozit, parca erau din filme horror. Am comentat ceea ce s-a petrecut pe Dinamo II si cu Aurica (Beldeanu – n.r.), care a fost prezent la meciul Universitatii pe fostul stadion „Victoria“. Ce sa mai spunem? Obligatoriu, trebuie facut ceva, adica stopata aceasta violenta de pe stadioane. Nu numai la meciul Craiovei s-au intâmplat asemenea incidente. Printre alte cauze, trebuie spus ca si unii conducatori ai cluburilor au o parte de vina. Pai, daca suporterii aud violenta verbala de care se folosesc chiar in fata camerelor de luat vederi un Gigi Becali, Gigi Netoiu si ceilalalti, ei ce sa faca? Unii sefi ajung la cutite, din punct de vedere al declaratiilor, iar unii suporteri scot cutitele! Copiii-suporteri, multi cu o educatie precara, nu fac decât sa se remarce prin violenta fizica. S-a ajuns ca pe stadioane sa existe dispute intre suporteri care nu mai nimic in comun cu sportul, cu fair-play-ul. S-a ajuns prea departe, iar organele abilitate nu prea isi fac datoria. Probabil ca si legile sunt blânde. LPF si FRF trebuie sa gaseasca solutii. Paradoxul este altul: echipele sustinute de asa-zisii suporteri sunt apoi obligate sa joace pe alte terenuri. Am auzit si alta grozavie: suporterii au atacat masinile jucatorilor de la Dinamo?! Este incredibil.


„Brazilia este favorita“


– Unde vei urmari Cupa Mondiala din Germania?


– Cred ca in fata televizorului, desi n-ar fi exclus sa ajung si la fata locului. Cine va câstiga? Brazilia pare principala favorita. Asa cum s-a intâmplat la multe editii, probabil ca si acum vor fi rezultate surpriza. Asta-i fotbalul, de aceea este frumos si iubit. Oricum, Brazilia are, de fapt, doua echipe de vedete. Asa cum era pe vremuri la Craiova: jucatori selectionati in echipa nationala, dar rezerve uneori la Universitatea!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS