17 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAtletii valorosi ocolesc România

Atletii valorosi ocolesc România

Sportivii din Grecia, Rusia si Polonia au refuzat sa participe la Campionatele Internationale de atletism, organizate de FRA.


Campionatele Internationale de atletism ale României se vor desfasura sâmbata, pe stadionul „Dinamo“. In premiera, câstigatorii celor 28 de probe ale acestei competitii vor fi recompensati financiar cu sume cuprinse intre 200 si 1.000 de euro, atât la feminin, cât si la masculin.


Premiile nu au atras insa nume mari din lumea atletismului continental. Desi au fost invitati sportivi din 25 de tari, doar federatiile din Egipt, Tunisia si Republica Moldova au confirmat participarea, fiind posibil sa mai apara concurenti si din Ungaria, Cipru sau Turcia.


„In Grecia, Rusia si Polonia se organizeaza campionate nationale la acest sfârsit de saptamâna, iar sportivii din aceste tari au declinat invitatia noastra“, a explicat directorul tehnic al Federatiei Române de Atletism, Constantin Mihail.


Bugetul de premiere al Campionatelor Internationale de atletism ale României este de 15.000 de euro.


„Am semnat un parteneriat cu Gaz de France, special pentru acest concurs, in valoare de 21.000 de euro. Din aceasta suma, 15.000 de euro vor constitui fondul de premiere, iar restul va acoperi cheltuielile de organizare“, a spus presedintele FRA, Ilie Floroiu.


300 de atleti se vor lupta pentru medalii


La concursul de sâmbata vor participa aproximativ 300 de atleti, fiind pentru prima data in ultimii ani când FRA a introdus obligativitatea inscrierii sportivilor români monitorizati pentru a participa la competitiile internationale.


„In ultimii 15 ani nu a fost obligatorie participarea, dar acum a fost impusa. Acest concurs este ultimul de selectie inainte de Cupa Europei si unul de baza pentru formarea echipei care ne va reprezenta la Campionatul European din august“, a afirmat Mihail.


Cupa Europei la masculin va avea loc in perioada 17 – 18 iunie, la Salonic, iar la feminin, in perioada 27 – 28 iunie, la Malaga. Directorul tehnic al FRA, Constantin Mihail, a declarat ca intâmpina probleme in formarea delegatiei feminine pentru competitia din Spania.


„La baieti, singura problema este accidentarea lui Marian Oprea, pe care nu vrem sa-l fortam. Dar la fete e mult mai grav. Ionela Târlea, care detine recordul continental de participari la Cupa Europei, nu mai poate si are performante scazute, Elena Iagar a anuntat ca se retrage din cauza accidentarilor repetate, Maria Cioncan se reface tot dupa accidentari, iar Elena Hila are exact in acea perioada examenele de licenta. Va fi greu sa facem performanta“, a explicat Mihail.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS