19.5 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii se vad tot in A

Pandurii se vad tot in A

Pandurii Târgu Jiu are sanse infime sa se salveze de la retrogradare in ultima etapa, fiind greu de crezut ca echipa lui Ungureanu poate recupera avantajul de opt goluri al Jiului Petrosani.


Cu toate ca Pandurii este ca si retrogradata, presedintele Marin Condescu iti mentine optimismul: „Pandurii va juca si la anul in Divizia A!“. Condescu a facut o vizita la vestiare inaintea jocului cu Poli Timisoara si le-a comunicat fotbalistilor ca gruparea gorjeana va evolua tot in primul esalon. Pentru a-l impresiona pe tehnician, acestia s-au daruit pe gazon mai mult ca niciodata cu speranta ca mai prind un loc pe lista lui Ungureanu. „Nu putem face o selectie din jucatorii pe care-i avem. Deja eu mi-am facut o parere despre fotbalistii actuali in situatia in care voi ramâne la echipa“, le-a transmis „Rosu“ dupa joc fotbalistilor care isi probasera caracterul si valoarea in partidele precedente.


Prima varianta de salvare a „pandurilor“ ar fi cea bazata pe rezultate, oltenii sa invinga la Galati si Jiul sa piarda cu Rapid. In aceasta situatie, ambele formatii ar acumula acelasi numar de puncte, departajarea urmând sa se faca la golaveraj, deoarece ambele partide directe s-au incheiat cu acelasi rezultat, 1-1. Inaintea ultimei etape, Jiul Petrosani are la golaveraj „-14“, iar Pandurii are „-22“, deci oltenii trebuie sa recupereze diferenta de opt goluri, probabilitatea ca lucrul acesta sa se intâmple fiind de domeniul fantasticului.


FC National si Jiul risca sa-si piarda licenta


A doua varianta si cea mai plauzibila ar fi ca una dintre divizionarele A sa nu primeasca licenta pentru sezonul viitor. Trei cluburi risca sa-si piarda licenta, FC National, Sportul Studentesc si Jiul Petrosani, dupa ce seful Directiei Licente si Afilieri din cadrul FRF a constatat unele vicii de procedura neconforme cu regulile din Manualul de licentiere. Cel mai mari sanse sa nu obtina licenta o are clubul FC National, care nu a prelungit contractul de inchiriere cu BNR pentru folosirea bazei sportive din Cotroceni. Acestia intentionau, conform documentelor de la dosar, sa evolueze la Urziceni sezonul viitor, dar nu au si acordul celorlalte divizionare A, obligatoriu pentru „bancari“ deoarece sediul social al clubului este in Bucuresti.


De asemenea, Jiul Petrosani are de platit la stat o datorie de 30 de miliarde de lei si, daca finantatorul Alin Simota nu face dovada platii pâna pe 8 iunie, echipa din Valea Jiului risca retrogradarea. Prin tribunele stadionului „Municipal“ s-a vehiculat intens o fuziune a „pandurilor“ cu nou-promovata Liberty Salonta, o tinta pentru comerciantii de locuri in primul esalon, stiindu-se faptul ca gruparea bihoreana nu a primit licenta, insa presedintele Marin Condescu exclude aceasta varianta.


Bogoi: „O sa fim in Divizia A!“


Autorul golului doi din jocul cu Poli Timisoara, Adi Bogoi, are incredere in Condescu si este convins ca Pandurii va juca in Divizia A, desi este ca si retrogradata din punct de vedere al rezultatelor. „Am câstigat in fata unei echipe cu jucatori valorosi in componenta. Motivatia noastra a fost sa bucuram publicul. Avem sanse mici, dar pâna nu se termina, noi credem in salvare. Eu cred ca o sa fim in Divizia A“, a spus Bogoi.


Capitanul Vintilescu asteapta sa se convinga daca a avut sau nu dreptate Condescu. „Din pacate, a venit prea târziu victoria asta, am facut cum face românul, ne trezim la spartul târgului. Am crezut tot timpul in ce a spus domnul Condescu, sa mai asteptam un pic sa ne convingem cu totii. Am crezut si in noi in salvare. Daca nu credeam ne luam gentile si plecam. Din pacate, nu am reusit mai mult“, a declarat Vintilescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS