18.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRomâncele au ratat calificarea la CE

Româncele au ratat calificarea la CE

Reprezentativa feminina de handbal a României, vicecampioana mondiala in decembrie 2005, a ratat sâmbata calificarea la Campionatul European din Suedia, dupa ce a terminat la egalitate, scor 26-26 (13-9), meciul retur cu Serbia-Muntenegru, din cadrul play-off-ului. Aceasta partida s-a disputat la Kragujevac. Calificarea a fost, de fapt, pierduta in tur, la Bucuresti, când România a cedat cu 21-25.


Elevele lui Gheorghe Tadici au avut o sansa mare la Kragujevac, deoarece au condus in prima repriza chiar si la patru goluri, iar in debutul partii secunde au ajuns la un moment dat la un avantaj de sase goluri, 17-11. Ca si la Bucuresti, echipa noastra a avut o cadere inexplicabila, dupa ce a ratat o lovitura la sapte metri si a avut dubla superioritate, primind sapte goluri consecutive din partea formatiei pregatite de daneza Anja Andersen.


Portarul Luminita Hutupan a avut 23 de interventii in acest meci, in timp ce portarul Serbiei, Derici, a avut 17 interventii, dintre care 12 in ultimele 20 de minute de joc.


Pentru România au marcat: Gâlca – 5 goluri, Lecusanu si Elisei Ardean – câte 4, Varzaru si Meirosu – câte 3, Gatzel si Maier – câte 2, Bradeanu, Bese si Luca – câte 1.


Pentru Serbia-Muntenegru au marcat: Petrovici – 8 goluri, Milanovici – 6, Dokici, Bulatovici, Nisavici, Ogjenovici – câte 3.


România a ratat pentru prima oara in istorie calificarea la faza finala a unui turneu, pâna acum fiind prezenta la toate turneele finale si mondiale. Selectionata pregatita de Tadici a devenit astfel prima vicecampioana mondiala care nu merge le Euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS