20.6 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAndy Roddick a abandonat

Andy Roddick a abandonat

Cel mai bine clasat tenisman american a parasit din primul tur competitia de la Paris, acuzând o accidentare intr-un meci pe care oricum l-ar fi pierdut.


Pentru Andy Roddick (foto), zgura nu este tocmai suprafata potrivita sa-si etaleze calitatile. De fapt, in afara de un serviciu puternic si precis de cele mai multe ori, tenismanul american cel mai bine clasat in ierarhia ATP (locul 5) nu prea mai are ce arata. Tehnica nu este unul dintre punctele forte ale lui Roddick, lucru aratat si in meciul cu Andrei Pavel din Cupa Davis, dar si in majoritatea jocurilor sustinute pe suprafata lenta, in ultimele sale sase aparitii la Roland Garros americanul parasind de trei ori competitia din primul tur.


Asa s-a intâmplat si marti dupa-amiaza, când Andy Roddick, cap de serie numarul 5, l-a avut ca adversar pe spaniolul Alberto Martin (locul 43 ATP), in runda inagurala a competitiei de Mare Slem dotate cu premii in valoare de 6.711.040 de euro. La scorul de 6-4, 7-5, 1-0 in favoarea lui Martin, Roddick nu a mai putut continua jocul si a abandonat. Americanul a acuzat o inflamatie la glezna si a preferat sa nu forteze, cu toate ca antrenorul ii facuse semn sa continue.


„A preferat sa abandoneze decât sa-i mai dau o lovitura“, a comentat ironic Alberto Martin, in timp ce Andy Roddick a spus: „Am jucat de la inceput cu dureri. Nu stiu daca asa a fost scris, sa fiu la pamânt dupa doua seturi, dar mi-a fost frica de o accidentare mai grava care cine stie cât m-ar fi tinut pe tusa si am renuntat“. In turul doi, Martin il va intâlni pe germanul Dieter Kindlmann, cel care l-a eliminat pe Razvan Sabau.


Alte rezultate din primul tur


Dupa meciurile de marti dupa-amiaza, alti trei capi de serie au parasit Roland Garros-ul din runda inaugurala. Spaniolul Albert Montanes l-a invins pe americanul Robby Ginepri, favoritul numarul 17, finlandezul Jarkko Nieminen (nr. 16) a abandonat in duelul cu olandezul Raemon Sluiter, in timp ce belgianul Christophe Rochus a trecut, cu scorul de 3-6, 5-7, 6-4, 6-4, 6-2, de suedezul Thomas Johansson, cap de serie numarul 18.


Tot in primul tur, rusul Marat Safin, care nu s-a aflat printre favoriti din cauza perioadei lungi in care a fost accidentat, a fost invins in patru seturi, cu scorul de 6-3, 1-6, 6-3, 6-1, de al noualea favorit al competitiei, chilianul Fernando Gonzalez, dupa doua ore si 29 de minute de joc. Gonzalez va avea in turul secund alt adversar valoros, australianul Lleyton Hewitt, care a trecut cu 7-6 (5), 3-6, 6-2, 6-0 de cehul Jan Hernych.


Alte rezultate de marti dupa-amiaza: Mathieu Montcourt (Franta) – Marcos Daniel (Brazilia) 6-2, 6-4, 1-6, 6-2; Jeremy Chardy (Franta) – Jonas Bjorkman (Suedia) 6-2, 7-5, 6-2; Florent Serra (Franta) – Robin Vik (Cehia) 6-1, 1-6, 7-5, 6-4; Ruben Ramirez Hidalgo (Spania) – Thierry Ascione (Franta) 7-6, 6-4, 6-7, 6-3; David Ferrer (Spania, nr. 15) – Guillermo Garcia Lopez (Spania) 7-5, 6-1, 6-0; Novak Djokovic (Serbia-Muntenegru) – Luis Horna (Peru) 6-3, 5-0, abandon Horna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS