20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, in vizorul fiscului

Pandurii, in vizorul fiscului

Desi nu are datorii la bugetul de stat, clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu a intrat in atentia Directiei Generale a Finantelor Publice Gorj, care desfasoara in aceste zile un control. Scopul actiunii finantistilor este acela de a verifica situatia bunurilor din domeniul public al statului care se afla in administrarea clubului de fotbal. Serviciile de control ale DGFP au inventariat in week-end-ul trecut echipamentul sportiv depozitat in magazia clubului alaturi de alte obiecte aflate in folosinta divizionarei A. „Este doar un control de rutina al finantelor. Sunt multe lucruri de inventar si nu s-a mai facut un astfel de control de mult timp“, a declarat ofiterul de presa al gorjenilor, Bogdan Tudor.


Clubul Pandurii foloseste gratuit stadionul „Municipal“ aflat in administrarea Primariei Târgu Jiu, cu toate dotarile aferente, achizitionate din bani publici. Surse din interiorul DGFP Gorj sustin ca institutia pregateste un control general la clubul Pandurii, fiind vizat modul in care a fost cheltuit bugetul alocat pentru Divizia A. Actiunea de control nu va demara pâna la finalul sezonului pentru a le lasa „pandurilor“ ragazul necesar de a pregati in liniste salvarea de la retrogradare.


Au mai fost verificati


La solicitarea Parchetului de pe lânga Tribunalul Gorj, DGFP a efectuat in luna martie verificari incrucisate in contabilitatea clubului de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu, precum si a membrilor asociatiei care conduce destinele echipei.


Raportul de control a evidentiat faptul ca banii destinati echipei de fotbal au venit in principal din contributiile asociatilor si mai multe sponsorizari, insa suma a fost destul de mica in raport cu valoarea contributiei asociatilor.


DGFP nu s-a pronuntat la vremea respectiva asupra legalitatii sau ilegalitatii operatiunilor, chiar daca unii asociati aveau datorii la stat, cum este cazul SNLO, insa au avut posibilitatea sa finanteze clubul deoarece nu au facut-o cu titlu de sponsorizare.


Dintre asociati, Complexul Energetic Turceni, SNLO, Complexul Energetic Rovinari, Primaria Târgu Jiu, Consiliul Judetean Gorj, USMO si Artego, doar ultimul a oferit bani si cu titlu de sponsorizare, urmând sa se verifice daca a respectat legislatia care vizeaza cuantumul. DGFP Gorj va mai verifica daca sumele din actele ridicate de la club coincid cu cele din contabilitatea asociatilor, in principal cea a SNLO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS