17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMutu, laudat de ziaristii italieni

Mutu, laudat de ziaristii italieni

Jucatorul român al echipei Juventus Torino, Adrian Mutu, a primit nota 6,5 din partea site-ului tgcom.it pentru evolutiile sale din intregul sezon 2005/2006. „Mutu a fost, alaturi de Trezeguet, arma in plus a lui Fabio Capello. Românul s-a transformat din atacant in mijlocas de banda si i-a inlocuit cu succes, când a fost nevoie, pe Nedved si pe Camoranesi. Mutu este inca un jucator revitalizat de cura lui Capello“, a scris tgcom.it, care l-a considerat pe francezul David Trezeguet cel mai bun jucator al torinezilor in acest sezon, acordându-i nota 9.


Site-ul sportitalia.com i-a acordat lui Mutu tot nota 6,5. „A inceput ca rezerva, deoarece nu si-a gasit locul in atacul torinezilor. Pe parcurs, Capello a decis sa-l foloseasca mijlocas de banda si românul nu a dezamagit. Mutu a fost o surpriza pozitiva“. Si sportitalia.com considera ca Trezeguet a fost cel mai bun fotbalist de la Juventus in acest sezon, acordându-i nota 8.


La rândul sau, agentia de presa Datasport l-a notat pe Mutu cu 8 pentru evolutiile din sezonul 2005/2006. „Românul s-a integrat foarte bine in grup si a avut un comportament bun in afara gazonului. Dat fiind faptul ca in atac posturile erau ocupate, Mutu a indeplinit rolul de mijlocas, urmând ca un scolar instructiunile lui Fabio Capello. In ciuda faptului ca a jucat cel mai adesea departe de poarta adversa, jucatorul român si-a trecut in cont opt goluri, asta dovedind ca are golul in sânge si ca poate deveni un mijlocas lateral de tot respectul“, a scris Datasport.


Note mai mari decât Adrian Mutu au primit Del Piero (9,5), Trezeguet (9), Emerson (9) si Cannavaro (8,5).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS