13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMircea Lucescu, campion cu Sahtior

Mircea Lucescu, campion cu Sahtior

Tehnicianul român cucerise si anul trecut titlul cu echipa din Donetk, el având in palmares inca doua asemenea succese in strainatate, cu Galatasaray si Besiktas.


Antrenorul român Mircea Lucescu a obtinut duminica un nou succes, echipa pe care o pregateste, Sahtior Donetk, câstigând titlul de campioana a Ucrainei. Mircea Lucescu cucerise si anul trecut titlul cu echipa din Donetk, el având in palmares inca doua asemenea succese in strainatate, cu Galatasaray Istanbul (2001/2002) si Besiktas Istanbul (2002/2003).


Marica a inscris un gol important


In meciul de baraj pentru stabilirea ocupantei primului loc in clasament, care s-a jucat duminica seara, la Krivoi Rog, Sahtior Donetk a invins, cu scorul de 2-1, dupa prelungiri, pe marea rivala Dinamo Kiev. La finalul timpului regulamentar de joc, scorul a fost egal, 1-1 (0-0).


Atacantul român Ciprian Marica a deschis scorul pentru Sahtior, in minutul 60, dar brazilianul Rodolfo a restabilit egalitatea, in minutul 80. Elevii lui Mircea Lucescu au obtinut victoria in prelungiri, gratie golului marcat de inlocuitorul lui Marica, nigerianul Aghahowa, in minutul 100.


Marica a ramas in teren pâna in minutul 81, când a fost inlocuit cu autorul golului victoriei. Flavius Stoican a fost introdus pe teren in minutul 90, in locul lui Lewandovsky, iar Rat a jucat tot meciul.


Cele doua formatii incheiasera sezonul cu acelasi numar de puncte, 75, si au fost nevoite sa dispute acest meci de baraj, deoarece in Ucraina nu sunt valabile alte criterii de departajare, cum ar fi diferenta de golaveraj sau rezultatele meciurilor directe.


Lucescu ar pleca in Turcia


Conform presei din Istanbul, Mircea Lucescu s-a saturat de campionatul Ucrainei si va negocia in zilele urmatoare preluarea conducerii tehnice a formatiei Trabzonspor. „Il Luce“ se va deplasa in zilele urmatoare la Trabzon, pentru a discuta cu conducerea clubului din localitate. Trabzonspor a terminat campionatul Turciei pe locul patru, cu 52 de puncte, si va evolua in sezonul viitor in Cupa UEFA.


Echipa turca a ramas fara antrenor duminica seara, tehnicianul Vahid Halilhozdici anuntând, pe 7 mai, ca va pleca la sfârsitul sezonului. In cazul in care Lucescu nu va accepta postul de antrenor al echipei Trabzonspor, varianta de rezerva a clubului turc este Jacques Santini (AJ Auxerre).


Mircea Lucescu a mai fost dorit la Trabzonspor in luna ianuarie, când numele tehnicianului român a fost vehiculat si pentru postul de selectioner al Turciei, si pentru cel de antrenor al echipei Besiktas.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS