19.4 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportJuvetii, plini de aere

Juvetii, plini de aere

Stiindu-se cu un pas in Divizia A, elevii lui Stinga nu se mai concentreaza pe teren, spre deziluzia fanilor care nu-si mai recunosc favoritii, fiind partasi in ultimul timp la mai multe sincope decât in tot campionatul.


Câstigând la Ploiesti si acasa cu Poiana Câmpina, alb-albastrii s-au vazut cu „sacii in caruta“ si nu au mai apasat pe accelerator, desi pentru a realiza promovarea si din punct de vedere matematic mai era nevoie de o singura victorie. Spre surprinderea tuturor fanilor, favoritii nu au reusit sa puncteze la Otopeni, si nu pentru ca adversara ar fi fost net superioara, ci pentru ca elevii lui Ovidiu Stinga nu au tras tare, amânând sarbatoarea din sufletul oltenilor. Mai mult, Ciuca si compania s-au complacut in delasare, indiferenta demonstrata in timpul jocului atingând cote alarmante. Craiovenii au mers pe principiul „daca iese bine, bine, daca nu, asta e“, jucându-se cu nervii celor care nu mai vad incheiat calvarul, si o data cu el, si raza de lumina.


Bornescu a dat chix


Ales de trei ori la rând omul meciului, Mircea Bornescu nu a mai avut luciditatea si nici interventiile sigure cu care isi obisnuise suporterii, dovada fiind iesirea hazardata din minutul 51, când l-a cautat pe Danalache. Imprudenta s-a soldat cu „galben“, cu o suspendare pentru meciul cu FC Sibiu, fiind cel de-al patrulea avertisment, cu infrângere si implicit cu amânarea fiestei.


Cu toate acestea, simpatia fanilor pentru portarul Universitatii nu a cunoscut regresul. De altfel, lui „Jose“ i-a fost iertat tot, o data cu ultimul fluier al lui Orlando Trandu, dovada fiind voturile primite pâna ieri in sondajul lansat pe site-ul clubului. Bornescu ar putea fi declarat pentru a patra oara omul meciului, conducând in topul preferintelor cu 31 la suta, fiind urmat in clasament de Ovidiu Stinga, cu 15 procente, si Michael Baird, cu 13 procente.


Apararea a „scârtâit“


Analizând la rece evolutia celor trei fundasi craioveni, nu putem spune ca au stralucit, siguranta de alta data nefiind capitolul forte, pentru ca Danalache si Dicu au beneficiat din plin de ezitarile defensivei. Capitanul Ciuca, Dorel Stoica si Josh Mitchell nu s-au mai sincronizat atât de bine, au avut ceva probleme la marcaj, mai ales la fazele fixe, si acest lucru s-a vazut foarte clar in repriza secunda. Nici la faza ofensiva nu au avut o larga participare, Ciuca, desi a „urcat“ in careul advers la toate cornerele, nu a finalizat nici macar o centrare, cu toate ca este redutabil la lovitura de cap. Dorel Stoica nu a mai avut precizia paselor lungi, gresind uneori destinatia balonului din cinci metri, iar la constructie s-a calcat pe picioare cu Stinga, in timp ce Josh Mitchell a mentinut media, ezitând sa patrunda, sa suteze de la distanta si chiar sa centreze.


„Creatorii“ au fost neinspirati


De-a lungul acestui sezon, Universitatea a stat bine la capitolul creatie, „laboratorul“ condus de Stinga fiind decisiv in foarte multe intâlniri. De data aceasta, mijlocasii craioveni nu au mai reusit sa-si puna in evidenta colegii din ofensiva, fie ca Dananae nu a prea „urcat“, fie Stinga s-a incapatânat sa faca totul, incetinind de multe ori jocul, fie Saceanu s-a multumit sa stea in umbra, fie ca Velcovici a vrut, dar nu i-a iesit mai nimic. Nici juniorii folositi la sustinere nu s-au simtit in largul lor, una dintre cauze fiind apostrofarile antrenorului, majoritatea puse pe seama fazei defensive. Si aici intra in calcul Dragos Firtulescu, care a avut unele initiative, dar a fost tinut din scurt, Valerian Gârla, care a dat senzatia ca nu poate mai mult, iar Stelica Stemat nu a mai apucat sa-si demonstreze calitatile pentru ca a fost trimis pe banca de Bândar, in timp ce Dragos Stavaru a fost singurul care a convins.


Ofensiva a fost de complezenta


Daca in meciurile precedente vârfurile Universitatii au avut evolutii bune si chiar foarte bune, marcând si punând in pericol poarta adversa de foarte multe ori, la Otopeni, lucrurile nu au stat cum trebuie. Michael Baird, care se zbate foarte mult pe teren, nu s-a putut lauda decât cu o ocazie, si nici aceea prea mare, reluând cu capul peste poarta lui Bobariu. Atacantul australian a confirmat spusele finantatorului craiovean de la inceputul returului, „cangurul“, dupa doua-trei meciuri bune, nu poate mentine linia ascendenta si cunoaste regresul. Deziluzia compartimentului ofensiv, in ultima reprezentatie a oltenilor, a fost Gane, care nu s-a descurcat absolut deloc in fata fundasilor adversi, in ciuda experientei sale, si nu a reusit decât un sut dezamagitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII