15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSezon ratat pentru Bölöni

Sezon ratat pentru Bölöni

Echipa pregatita de tehnicianul român, Rennes, a incheiat campionatul pe locul al saptelea si nu va juca in sezonul urmator al cupelor europene.


Echipa pregatita de antrenorul român Ladislau Bölöni, Rennes, a ratat intregul sezon in ultima etapa din Ligue 1, care s-a desfasurat sâmbata. Inaintea acestei runde, bretonii aveau sanse sa ocupe chiar si locul trei, care le-ar fi asigurat accesul in Liga Campionilor, insa dupa ce au remizat pe teren propriu, scor 2-2, cu formatia OSC Lille, in etapa a 38-a, au pierdut si pozitiile care le-ar fi permis sa joace in Cupa UEFA.


Rennes a condus cu 2-0, prin reusitele atacantului elvetian Alexander Frei (‘36, ‘65), iar la acest scor bretonii aveau asigurat locul al patrulea. Lille, echipa care lupta pentru un loc de Champions League, a redus insa din diferenta in minutul 77, prin Fauvergue, si a egalat cu patru minute inainte de final prin Bodmer. In urma acestui rezultat, Rennes a terminat campionatul pe pozitia a saptea, cu 59 de puncte. In schimb, Lille si-a atins obiectivul, incheind sezonul pe locul al treilea si urmând sa joace in preliminariile Ligii Campionilor.


Olympique Lyon si Girondins Bordeaux s-au calificat direct in Liga Campionilor, in timp ce Lille va juca in turul trei preliminar al competitiei. RC Lens (locul patru), Paris Saint Germain (câstigatoarea Cupei Frantei) si Nancy (câstigatoarea Cupei Ligii Frantei) vor evolua in Cupa UEFA. FC Metz, RC Strasbourg si Ajaccio au retrogradat. In prima liga franceza au promovat Valenciennes, Sedan si Lorient.


Bölöni este deceptionat


Ladislau Bölöni a spus ca este deceptionat deoarece Rennes a ratat calificarea in cupele europene dupa ce a remizat acasa cu OSC Lille.


„Am avut un moment bun si am fost pe locul patru… Dar nu a durat, pentru ca ne-am precipitat. Adversarii nostri au fost constanti, realisti si merita sa fie in Liga Campionilor. Judecând insa dupa tot sezonul, trebuie sa-i felicit pe tinerii mei jucatori“, a precizat Bölöni.


Tehnicianul român a mentionat ca „atunci când conduci cu 2-0 dupa o ora de joc este dificil sa-ti imaginezi ca ai mai putea pierde locul patru“, ceea ce s-a intâmplat insa, dupa ce OSC Lille a reusit sa restabileasca egalitatea, trimitând pe Rennes in afara locurilor ce asigura prezenta in cupele europene.


Frei va pleca de la Rennes


Ladislau Bölöni a confirmat, sâmbata, faptul ca in sezonul urmator nu va mai conta pe serviciile atacantului elvetian Alexander Frei, care va evolua in campionatul Germaniei, la Borussia Dortmund.


„Frei va pleca. Este frustrant, dar asa este fotbalul modern si trebuie sa te adaptezi. Frei lasa in urma destule goluri marcate pentru Rennes (47 – n.r.) si trei ani minunati“, a spus Bölöni.


Internationalul elvetian s-a declarat increzator in privinta transferului la Borussia Dortmund.


„Sunt increzator ca in sezonul 2006/2007 voi juca la Dortmund. Este bine sa ai o noua provocare la finalul a trei ani si jumatate petrecuti la un club“, a spus Frei.


Rezultatele etapei a 38-a din Ligue 1


In ultima etapa a campionatului Frantei s-au inregistrat urmatoarele rezultate: RC Lens – Nantes 3-1 (Jussie ‘19, Dindane ‘21, Ad. Coulibaly ‘86 / Fae ‘8), AJ Auxerre – RC Strasbourg 4-0 (Kahlenberg ‘19, Pieroni ‘44-penalti, Mathis ‘84), FC Metz – Paris Saint Germain 1-0 (Huszti ‘86), AS Monaco – Nancy 2-2 (Chevanton ‘63, Modesto ‘67 / Givet ‘6-autogol, Andre Luiz Silva ‘78), Troyes – Nice 1-2 (Jaziri ‘67 / Vahirua ‘19, Ederson ‘87), Olympique Lyon – Le Mans 8-1 (Fred ‘19, ‘40, ‘76, Cris ‘27, Wiltord ‘30, Juninho ‘43, Govou ‘87, Tiago ‘88 / Grafite ‘15), Girondins Bordeaux – Olympique Marseille 1-1 (Fernando ‘88 / Maoulida ‘76), Ajaccio – AS Saint Etienne 3-1 (Abdoun ‘22, Scarpelli ‘23, ‘26 / Sable ‘63), Toulouse – Sochaux 1-2 (Batlles ‘7 / Weldon ‘79, Erding ‘82).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS