27.6 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportS-au jucat cu inimile spectatorilor

S-au jucat cu inimile spectatorilor

Pandurii – FC Arges 1-0


• Stadion „Municipal“, spectatori: 4.000.


• A marcat: Bogoi ’50


Pandurii: Pustinjakovic – Naicu, Perisic, Bogoi – Buta, Vancea, Stefan, Trofin – Sava (’93, Popete), Vintilescu (’76, Keca), Armel (’69, Cazacu). Antrenor: Nicolae Ungureanu.


FC Arges: Vintila – Chita, Rohat, Daouda, Bazzi – A. Ionescu, Prepelita (’46, Stancu), Negoita, Bilasco (’46, Nastasie) – C. Tanasa, Cr. Tanase (’76, Chirita). Antrenor: Vasile Stan.


• Cartonase galbene: Vancea / Bilasco.


• Au arbitrat: T. Lajos – C. Fecioru, C. Avram.


Nae Ungureanu a obtinut prima victorie pe banca tehnica a „pandurilor“, succes facilitat de evolutia slaba a oaspetilor, care ii mentine pe gorjeni in cursa de salvare de la retrogradare.


Pandurii Târgu Jiu s-a chinuit in fata unei echipe FC Arges care a venit la Târgu Jiu doar pentru a nu fi sanctionata pentru neprezentare. Socul schimbarii lui Sorin Cirtu este inca resimtit de pitesteni, care au contat la poarta lui Pustinjakovic doar de doua ori. Cu Sava pe tot terenul, „pandurii“ au dominat, in special in partea a doua, si-au creat numeroase ocazii, dar finalizarea ramâne in continuare punctul deficitar al oltenilor. Toate actiunile de atac au plecat din piciorul lui „Savarina“, insa penaltiul ratat din minutul 49 a amânat impacarea cu Nae Ungureanu care ii pusese la indoiala valoarea.


„Sava nu mi-a demonstrat ca are valoare nici astazi (sâmbata – n.r.) pentru ca a ratat un penalti. Un jucator ca sa fie implinit la un joc trebuie sa marcheze mai ales de la 11 metri. Sunt multumit de randamentul lui in ceea ce priveste pasele si actiunile pe care le-a avut, insa sunt nemultumit de cele doua situatii in care un jucator cu experienta si valoarea lui trebuia sa decida jocul“, a spus Ungureanu.


Primele 45 de minute au apartinut gazdelor, care au tinut mingea departe de propria poarta, dar rareori au pus-o in pericol pe cea adversa. „Pandurii“ au combinat la centrul terenului, Vintila având ceva emotii la reluarea lui Stefan (’13), lovitura de cap a lui Vintilescu (’22) si sutul la coltul lung expediat de Sava (’29).


Bogoi a scapat turma


Gorjenii au iesit mai motivati de la cabine, iar acest lucru s-a resimtit in scurt timp si pe tabela de marcaj. Dupa trei minute, Sava a centrat de pe dreapta, Chita a jucat balonul cu mâna, iar Lajos s-a indreptat catre punctul cu var. Blestemul „pandurilor“ nu a fost rupt nici de aceasta data, Sava trecându-si numele pe lista neagra a ratangiilor de la 11 metri, completata de Verdes cu FCM Bacau, Stefan cu FC National si Vranjkovic cu Poli Iasi. Practic, gorjenii nu au reusit nici un gol in Divizia A din lovitura de pedeapsa, beneficiind de patru astfel de ocazii.


La faza imediat urmatoare, gazdele au marcat prin Bogoi, care a reluat in plasa dupa ce Vintila respinsese sutul lui Vintilescu (50). Pandurii a cautat sa se desprinda, dar Sava si Perisic au gresit tinta. Abia in minutul 62, FC Arges a trimis primul sut pe spatiul portii lui Pustinjakovic, dar sârbul a respins de sub bara.


Ungureanu a fost huiduit de tribune când l-a preferat pe Cazacu in locul lui Armel, insa mutarea a fost inspirata. „Pe pustiul care a intrat nu trebuie sa-l catalogam ca a ratat o situatie singur cu portarul si inca o faza de contraatac foarte buna. Sa nu uitam ca are 18 ani, este al cincilea joc in Divizia A si parerea mea este ca in fluieraturile in care a intrat in gândirea lui a crezut ca pe el il fluiera lumea. Important este ca a fost acolo unde a trebuit la doua situatii foarte clare ale noastre. L-am incurajat dupa meci si spun ca este un câstig pentru echipa“, este parerea lui Ungureanu despre Cazacu.


Oltenii puteau irosi tot efortul lor de 90 de minute la o greseala a lui Pustinjakovic, Daouda sutând in bara transversala din interiorul careului. Pandurii a câstigat o batalie si mai are nevoie de trei ca sa câstige razboiul, mentinerea in primul esalon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS