26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEspanol s-a salvat in prelungiri

Espanol s-a salvat in prelungiri

Espanol Barcelona, câstigatoarea Cupei Spaniei, s-a salvat de la retrogradare datorita unui gol marcat de Coro in prelungirile meciului cu Real Sociedad, din etapa a 38-a a Primerei Division, ultima din prima liga iberica. In ciuda victoriei de pe teren propriu cu Deportivo La Coruna, Deportivo Alaves a retrogradat, alaturându-se formatiilor Malaga si Cadiz. La meciul Espanol Barcelona – Real Sociedad s-a inregistrat cel mai mare numar de spectatori de pe stadionul „Montjuic“ din acest sezon: 54.450.


Daca Deportivo La Coruna si Deportivo Alaves incheiau la egalitate meciul de la Vitoria, Espanol avea nevoie doar de o remiza „alba“ pentru a se mentine in prima liga. Insa, dupa ce Bodipo a deschis scorul pentru Alaves, in minutul 79, Espanol era in divizia secunda. Conducatorul de joc al formatiei Espanol, Ivan de la Pena, aflat pe banca de rezerve, isi incuraja coechipierii, care au reusit sa marcheze golul mentinerii in Primera Division in minutul 90+1, prin Coro.


Jucatorii formatiei Espanol au inceput sa plânga la finalul meciului, dupa ce echipa lor s-a salvat in extremis de la retrogradare. In calitate de câstigatoare a Cupei, Espanol va reprezenta Spania in Cupa UEFA, in sezonul viitor.


Intr-o alta partida din cele sapte disputate sâmbata in etapa a 38-a a Primerei Division, Celta Vigo a reusit sa invinga pe teren propriu, cu scorul de 1-0, formatia la care evolueaza fotbalistii români Gica Craioveanu si Cosmin Contra, Getafe. In urma acestei victorii, Celta Vigo a ocupat o pozitie in ierarhia primei ligi spaniole care ii va permite sa joace in Cupa UEFA in sezonul viitor. Unicul gol al meciului de la Vigo a fost inscris de Contreras (‘24).


Tot sâmbata s-a jucat si restanta din etapa a 34-a dintre FC Sevilla si FC Barcelona. Gazdele s-au impus cu 3-2, prin golurile marcate de Alves (‘22), Aitor Ocio (‘25-penalti) si Kepa (‘76), pentru formatia catalana, care a evoluat fara opt titulari, punctând Ezquerro (‘41) si Sylvinho (‘42).


Rezultatele etapei a 38-a din Primera Division


In partidele disputate sâmbata, in etapa a 38-a a Primerei Division, s-au inregistrat urmatoarele rezultate: Cadiz – Malaga 5-0 (Pavoni ‘19, Jonathan Sesma ‘63, ‘65, Estoyanoff ‘79, Mirosavljevic ‘84), Celta Vigo – Getafe 1-0 (Contreras ‘24), Mallorca – Real Zaragoza 3-1 (Arango ‘20, Farinos ‘67, Yordi ‘86 / Savio ‘37), Atletico Madrid – Betis Sevilla 1-1 (Kezman ‘24 / Arzu ‘77), Villarreal – Racing Santander 2-0 (Riquelme ‘30-penalti, Xisco ‘61), Espanol Barcelona – Real Sociedad 1-0 (Coro ‘91), Deportivo Alaves – Deportivo La Coruna 1-0 (Bodipo ‘79). Partidele FC Sevilla – Real Madrid si Osasuna – Valencia se vor disputa marti, 16 mai, in timp ce meciul Athletic Bilbao – FC Barcelona se va juca vineri, 19 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS