13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportStiinta, trimisa in exil

Stiinta, trimisa in exil

Desi partida de la Ploiesti a fost lipsita de incidente, Universitatea a fost nevoita sa se prezinte din nou in fata Comisiei de Disciplina din cadrul FRF. Laitmotivul acestei „convocari“ a fost constituit de petardele aruncate de ultrasii olteni spre terenul de joc, atât in timpul primei reprize, cât si in partea secunda. Evenimentele ar fi fost trecute cu vederea daca observatorul intâlnirii, bucuresteanul Aurel Iordachescu, nu ar fi consemnat si pietrele care zburau spre Mircea Bornescu dinspre galeria „lupilor galbeni“. Drept urmare, decizia forului de specialitate a fost urmatoarea: atât Petrolul Ploiesti, cât si Universitatea au primit o suspendare de o etapa, la care s-a adaugat si o amenda de 30 de milioane de lei fiecare.


S-a tinut cont si de trecut


Suspendarea dictata ieri de Comisia de Disciplina nu a venit din intâmplare, numeroasele avertismente primite de oficialii Universitatii fiind reamintite de membrii FRF. Prima pata din acest campionat adusa de fanii olteni gruparii alb-albastre s-a petrecut in meciul de Cupa cu Progresul Corabia, in care clubul s-a vazut nevoit sa „inchida portile“ in meciul cu Juventus si sa plateasca o amenda de 45 de milioane de lei. Sanctiunile nu s-au oprit aici, pentru ca ultrasii din Banie au continuat sa produca incidente in deplasarea efectuata la Motru, dar si in derbiul cu Petrolul, de pe teren propriu. Universitatea a contabilizat astfel inca un avertisment, fiind obligata sa organizeze alte doua meciuri cu portile inchise, primind alte zeci de milioane amenda.


Toate aceste fapte au cântarit destul de mult ieri in cadrul sedintei, membrii Comisiei de Disciplina fiind foarte severi in momentul analizarii documentelor.


Mititelu: „Jucam la Târgu Jiu“


Decizia FRF nu l-a surprins prea tare pe finantatorul Universitatii, nu pentru ca fanii au creat probleme, ci pentru ca „FRF judeca dupa propriile principii, care nu au legatura cu regulamentul“.


„Nu ma mai surprinde nimic. Sa fim realisti, au aruncat si ei cu patru petarde, nicidecum in jucatori sau in teren, si gata suspendarea. Nici ploiestenii nu au facut urât in tribune, deci decizia, in opinia mea, este extrem de exagerata. Pur si simplu au gresit. Noi am facut apel, dar nu ma astept sa ne ridice suspendarea“, a spus Mititelu.


Patronul Universitatii si-a facut si calculele cu privire la locul de desfasurare a viitoarei intâlniri de pe „teren propriu“, afirmând ca alb-albastrii vor juca pe municipalul din Târgu Jiu, pentru ca Pandurii vor juca la FC National, bineinteles daca vor fi de acord si conducatorii sibieni, mai ales ca distanta este regulamentara. In caz contrar, cea de-a doua varianta este Turnu Severin.


„O sa discutam cu cei de la FC Sibiu si cred ca vor accepta varianta sa jucam la Târgu Jiu, mai ales ca distanta este in conformitate cu regulamentului FRF. Daca nu vor, ceea ce nu cred, vom juca la Severin“, a incheiat Mititelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII