11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSevilla a incântat si a câstigat

Sevilla a incântat si a câstigat

Middlesbrough – FC Sevilla 0-4


• Stadion „Philips“, Eindhoven, spectatori: 35.000.


• Au marcat: Luis Fabiano ‘27, Maresca ‘78, ‘84, Kanoute ‘89.


Middlesbrough: Schwarzer – Parnaby, Riggot, Southgate, Queudrue (‘70, Ayegbeni) – Morrison (‘46, Maccarone), Rochemback, Boateng, Downing – Viduka (‘86, Cattermole), Hasselbaink. Antrenor: Steve McClaren.


FC Sevilla: Palop – Daniel, Javi Navarro, Escude, David – Jesus Navas, Marti, Maresca, Adriano Correia (‘86, Puerta) – Luis Fabiano (‘72, Renato), Saviola (‘46, Kanoute). Antrenor: Juande Ramos.


• Au arbitrat: H. Fandel – V. Wezel, C. Kadach (toti din Germania).


• Cartonase galbene: Daniel, Escude, Rochemback, Maresca.


Elevii lui Juande Ramos au reusit sa obtina primul titlu european din istoria clubului andaluz.


Spania a câstigat primul duel cu Anglia in cupele europene din acest sezon, dupa ce FC Sevilla a invins miercuri seara, cu scorul de 4-0, formatia Middlesbrough, in finala Cupei UEFA. Ultima echipa spaniola care a câstigat Cupa UEFA este FC Valencia, in 2004, in timp ce Liverpool a adus acest trofeu Angliei in 2001. In al doilea duel Spania – Anglia, in 17 mai, la Paris, se vor intâlni formatiile FC Barcelona si Arsenal Londra, in finala Ligii Campionilor.


In meciul de miercuri seara, tehnicianul formatiei iberice, Juande Ramos, a oferit o lectie de tactica viitorului selectioner al Angliei, Steve McClaren, cel care spunea ca se simte motivat când echipa sa este condusa. McClaren a avut succes in meciurile cu FC Basel, din sferturi, si cu Steaua, din semifinale, insa in finala s-a ciocnit de o echipa adevarata, condusa de un antrenor care nu si-a pierdut capul atunci când „Boro“ a avut patru atacanti pe teren.


„Boro“ a fost facuta KO


Sevilla a deschis scorul la prima mare actiune de gol a meciului, in minutul 27, prin brazilianul Luis Fabiano, care a reluat cu capul din mijlocul careului centrarea excelenta a compatriotului sau Daniel Alves.


Prima repriza nu a mai oferit faze deosebite, raportul suturilor pe poarta fiind 3-1 in favoarea ibericilor, dar la reluare englezii au ratat doua mari ocazii de a egala. Mai intâi, Viduka (51) a sutat din patru metri in portar, iar peste opt minute italianul Maccarone a trimis un sut inselator, dar portarul Palop a fost atent si a respins in corner.


Sevilla a sesizat pericolul, englezii fiind recunoscuti pentru rasturnarile de situatie din meciurile cu FC Basel si Steaua. Andaluzii au replicat tot mai des pe contraatac, iar in minutul 73 Daniel a patruns in dribling in careu si a sutat puternic la coltul scurt, insa Schwarzer a reusit sa respinga in corner. Peste numai cinci minute, andaluzii au combinat din nou cu rapiditate, profitând de defensiva rarefiata a britanicilor, iar Maresca a inscris din apropiere, la o minge respinsa in fata de portar. Acelasi Maresca a majorat scorul la 3-0 cu un sut bine plasat de la marginea careului mic (‘84).


„Boro“ nu a reusit sa-si revina din pumni, iar Sevilla a punctat inca o data, prin Kanoute (‘89), pentru un scor neverosimil intr-o finala de cupa europeana.


Italianul Maresca a stralucit


Mijlocasul italian al echipei FC Sevilla, Enzo Maresca, a fost desemnat cel mai bun jucator al finalei Cupei UEFA. Juriul si-a motivat aceasta decizie prin faptul ca, pe lânga cele doua goluri inscrise in poarta australianului Schwarzer, Maresca a avut o contributie decisiva in evolutia echipei sale, remarcându-se atât in faza defensiva, cât si in cea ofensiva.


Enzo Maresca a fost recompensat cu un cec in valoare de 10.000 de euro si cu un trofeu. Potrivit presei iberice, Maresca a anuntat ca va dona cei 10.000 de euro Spitalului „San Juan de Dios“ din Sevilla.


Mijlocasul italian a afirmat la finalul partidei de la Eindhoven ca este imposibil sa explice ceea ce simte. „Incontestabil, este cea mai frumoasa zi din viata mea si sunt foarte fericit. Vreau insa sa savurez succesul cu toti prietenii mei din Sevilla“, a spus Maresca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS