17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPuncte cu iz de vacanta

Puncte cu iz de vacanta

Cu toate ca au dominat ostilitatile din teren si au marcat de trei ori, alb-albastrii nu s-au concentrat indeajuns in fata portii, amânând spectacolul.


Intâlnind o echipa decimata, Poiana Câmpina neputând alinia unsprezecele de baza, Universitatea s-a si vazut cu „sacii in caruta“, desi Ovidiu Stinga isi avertizase elevii ca va fi greu. Alb-albastrii nu au facut altceva decât sa mizeze pe greseala adversarului sau pe „sclipirile“ lui Baird si s-au trezit abia in finalul primei parti, când Dorel Stoica l-a „bubuit“ pe Panfil de la 25 de metri. Privind in urma, juvetii nu s-au putut fali decât cu un sut-centrare a „Olandezului“ in chiar primele secunde, o pasa care a trecut prin fata portii, la care Baird si Saceanu au privit neputinciosi, si o intentie frumoasa a atacantului australian, dar care s-a dovedit o simpla „pasa“ la portar.


Gane a iesit din anonimat


Nici in repriza secunda oltenii nu au reusit sa-si convinga publicul de faptul ca diferenta va fi mult mai mare, desi au apasat pe accelerator, pentru ca finalizarile nu au fost nici multe la numar si nici prea convingatoare. Baird a punctat tot la capitolul intentie (’48), Dananae s-a pripit (’51), iar Saceanu nu a mai avut suflul necesar sa trimita in poarta goala, dupa ce il driblase pe Panfil (’69).


Si totusi, cei o mie de spectatori au plecat consolati de la stadion, surprinsi de cele doua executii ale lui Gane (’87, ’90+3), inlocuitorul apaticului Baird. „Jerry“ izbutise sa marcheze de doua ori si sa convinga publicul de faptul ca Universitatea a jucat fotbal de calitate, desi gruparea alb-albastra adulmeca inca victoria de la Ploiesti si nu se gândea decât la vacanta si la ce va urma in Divizia A.


Craciunescu i-a inchis gura lui Stinga


Desi a folosit aceeasi tactica de joc, Ovidiu Stinga a surprins totusi prin ceva la meciul cu Poiana Câmpina, si anume titularizarea lui Catalin Craciunescu. Prestatia buna avuta in derbiul cu Petrolul Ploiesti l-a obligat practic pe antrenorul craiovean sa apeleze din nou la serviciile fundasului de 28 de ani. Spre surprinderea „Olandezului“, Craciunescu a fost impecabil si in partida de miercuri, fapt ce l-a determinat sa recunoasca faptul ca fotbalistul retrogradat in iarna la „satelit“ nu este de Divizia C. Aparitia lui Craciunescu in formula de start a avut si un efect benefic pentru Stinga, care l-a „urcat“ pe Dorel Stoica la mijlocul terenului, adica exact mutarea pe care a dorit-o la inceputul returului de campionat. Antrenorul craiovean l-a folosit servant pe Stoica in aproape toate meciurile amicale sustinute in Cipru, insa planurile sale au fost date peste cap de Karl Dodd, care nu a fost liberoul asteptat de tehnicienii Universitatii. Practic, Ovidiu Stinga si-a vazut „visul cu ochii“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII