20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportSperante de doi bani

Sperante de doi bani

Pentru a scapa de retrogradare, gorjenii au nevoie de victorii in ultimele patru etape, de insuccese pe banda ale contracandidatelor, iar lupta la titlu sa se decida in ultima etapa.


Atâta timp cât calculele matematice mentin Pandurii Târgu Jiu in cursa pentru atingerea obiectivului, datoria suporterilor, conducatorilor si fotbalistilor este de a lupta impreuna pentru materializarea acestuia. Din pacate, „pandurii“ nu mai depind doar de rezultatele proprii, ci si de cele ale contracandidatelor la retrogradare, Jiul Petrosani si CS Vaslui. Este, totusi, greu de crezut ca gorjenii vor prinde aripi peste noapte si in ultimele patru etape vor acumula 12 puncte, atâta timp cât in 26 de runde au strâns abia 18.


Desi aflata la sase puncte diferenta de Pandurii, Jiul Petrosani este „victima“ cea mai la indemâna, având un program dificil in continuare. Echipa lui Simota nu trebuie sa obtina mai mult de trei puncte in partidele cu Poli Iasi si Steaua, in deplasare, respectiv FCM Bacau si Rapid, acasa. In aceste conditii, Pandurii are nevoie de zece puncte pentru a devansa Jiul, sau de un golaveraj mai bun decât al „minerilor“ din Valea Jiului, in cazul in care cele doua grupari vor fi la egalitate de puncte.


CS Vaslui are de jucat in ultimele etape cu Dinamo si FCM Bacau, in deplasare, iar pe teren propriu cu Poli Iasi si Steaua. Moldovenii de la Bacau si Iasi sunt arbitrii retrogradarii, punctele cedate de acestia urmând a fi decisive in economia clasamentului final. De asemenea, pentru Pandurii este important ca lupta pentru titlu sa se decida in ultima etapa, doua dintre candidatele la cununa de lauri, Steaua si Rapid, fiind in acest caz obligate sa invinga la Vaslui, respectiv Petrosani.


Condescu ramâne optimist


Toate calculele sunt inutile daca Pandurii Târgu Jiu nu câstiga cel putin zece puncte in ultimele patru etape. Este momentul ca elevii lui Ungureanu sa se trezeasca si sa demonstreze ca au valoare de Divizia A. Presedintele Condescu este convins ca, daca fotbalistii sai se mobilizeaza, pot obtine rezultate bune.


„Daca pot, de ce nu au facut-o pâna acum?“, este intrebarea legitima de pe buzele suporterilor, raspunsul urmând sa fie dat de rezultatele urmatoarelor meciuri. „Jocul rezultatelor din ultima etapa ne-a fost favorabil, mai putin rezultatul nostru la Vaslui. Inca suntem in carti, Vasluiul si Jiul au o programare dificila in ultimele etape. Nici noi nu avem meciuri usoare, dar daca ne mobilizam putem obtine rezultate bune. Ne propunem sa obtinem toate cele 12 puncte ramase in joc“, a declarat, optimist, presedintele „pandurilor“, Marin Condescu.


Sezon incheiat pentru Cristea


Accidentat in meciul cu Steaua, fundasul stânga Alexandru Cristea este indisponibil cel putin trei saptamâni, perioada in care fotbalistul va fi nevoit sa poarte un bandaj ghipsat pe glezna piciorului drept. Cristea a fost calcat de Balan si a suferit o fisura de metatarsiene, ratând astfel finalul sezonului. Inlocuitorul sau, Ionut Dragomir, a fost eliminat la Vaslui, iar tehnicianul Nicolae Ungureanu a anuntat ca-l va exclude pe „Garcea“ din lot, trimitându-l sa se antreneze la „satelitul“ EMC Rovinari.


Intr-un final de campionat tensionat, echipa Pandurii ramâne cu un singur fotbalist pe banda stânga, Trofin, pe care, vrând-nevrând, va fi obligata sa-l foloseasca titular. Pe lânga accidentatii Balaet, Cristea si Stefan, in jocul cu FC Arges, Ungureanu nu se va putea baza nici pe Dragomir si Scarlatache, ambii suspendati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS