15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSevilla nu a impresionat

Sevilla nu a impresionat

Spre deosebire de Middlesbrough, spaniolii de la Sevilla nu au intâlnit adversari foarte puternici in drumul lor catre finala Cupei UEFA si, la rândul lor, au câstigat grupa din care au facut parte. Ibericii au debutat in primul tur al competitiei cu un egal, 0-0, pe teren propriu, cu modesta formatie germana Mainz, obtinând calificarea in urma succesului cu 2-0 din retur (Kanoute ‘9, ’40).


In Grupa H, din care a facut parte Sevilla, spaniolii nu au avut probleme in a se impune ca lideri cu doar sapte puncte, dupa succesele de pe teren propriu cu Besiktas Istanbul (3-0) si Vitoria Guimaraes (3-1), infrângerea de la Sankt Petersburg, cu Zenit (1-2), si egalul de pe teren propriu cu Bolton (1-1). In saisprezecimile de finala, spaniolii s-au confruntat cu echipa rusa Lokomotiv Moscova, pe care au invins-o in doua rânduri. Mai intâi, elevii lui Juan De La Cruz Ramos s-au impus in Rusia, cu 1-0 (Jordi ’75), dupa care a urmat victoria de pe „Ramón Sánchez-Pizjuán“, cu 2-0 (Maresca ’34, Puerta ’90).


In optimi, Sevilla a avut un adversar francez, OSC Lille, pe care l-a depasit dupa infrângerea cu 1-0 din prima mansa si victoria cu 2-0 de pe teren propriu din retur (Kanoute ’29, Luis Fabiano ’45). In antepenultimul act al competitiei, sortii le-au harazit spaniolilor un adversar pe care il cunosteau foarte bine si in fata caruia pierdusera in grupe, formatia rusa Zenit Sankt Petersburg. De data aceasta, câstig de cauza au avut ibericii, care au luat o optiune serioasa de calificare dupa meciul tur, disputat la Sevilla si câstigat cu 4-1, gratie golurilor marcate de Saviola (’14, ’80), Marti (’56-penalti) si Adriano (’90+3). Singura echipa de calibru pe care formatia lui Juan De La Cruz Ramos a intâlnit-o pe parcursul catre ultimul act a fost Schalke 04, spaniolii reusind sa o elimine greu. Primul meci s-a disputat pe „Arena Aufschalke“ din Gelsenkirchen si cele doua echipe au terminat la egalitate,
0-0, in ciuda faptului ca germanii au ratat câteva ocazii clare.


In meciul retur, dupa 90 de minute avea sa se inregistreze acelasi scor, insa in prelungiri Puerta a reusit sa penetreze poarta nemtilor in minutul 101 si sa o duca pe Sevilla in finala de la Eindhoven.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS