25.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportChivu va fi platit regeste

Chivu va fi platit regeste

Cel mai curtat fotbalist român din ultima vreme, Cristi Chivu, are mari sanse sa ramâna la AS Roma, unde i se pregateste o marire substantiala de salariu. Capitanul nationalei a fost tinta pentru sezonul viitor a mai multor echipe de top, precum Real Madrid, AC Milan, Inter, Barcelona sau Chelsea, dar nu a existat nici o discutie concreta cu oficialii gruparii romane. Mai mult, jucatorul a afirmat in câteva rânduri ca nu doreste sa plece de la AS Roma, deoarece se simte foarte bine in capitala Italiei, este iubit de suporteri si, in plus, se intelege foarte bine cu coechipierii.


Gruparea romana este si ea decisa sa nu renunte la fundasul sau, chiar daca o eventuala vânzare ar imbunatati situatia financiara a clubului, avansând ideea unui salariu record pentru un jucator român, aproape patru milioane de euro pe an. Cotidianul italian Il Tempo a fost cel care a anuntat intentia celor de la AS Roma, Cristi Chivu urmând sa primeasca o marire salariala de doua milioane de euro anual daca va accepta prelungirea contractului cu inca trei ani, pâna in vara lui 2011.


Discutiile intre impresari si club continua


Doi dintre oficialii clubului roman, directorul sportiv Daniele Prade si directorul tehnic Bruno Conti, s-au intâlnit, joi seara, cu impresarii lui Chivu, Ioan Becali si Andrea Pretti, pentru a discuta posibilitatea prelungirii contractului internationalului român. Conform presei italiene, la intâlnire nu s-a discutat despre cifre, dar a fost un pas decisiv pentru viitorul tratativelor. Impresarii au precizat ca nu vor folosi regulamentul FIFA care permite unui jucator sa-si paraseasca echipa dupa trei ani de contract, in schimbul unei indemnizatii. In cazul in care s-ar folosi aceasta regula, Cristi Chivu ar putea pleca la orice echipa din afara Italiei pentru mai putin de zece milioane de euro, suma inferioara valorii sale reale.


Cele doua parti au decis sa se reintâlneasca peste zece zile, atunci când Roma va sti daca va participa in viitoarea editie a Ligii Campionilor si care va fi bugetul pentru urmatorul sezon. „Conducatorii Romei au cerut sa mai asteptam o perioada, pentru a stabili planul de viitor al clubului. Chivu se simte bine la aceasta echipa si sunt premise sa-si prelungeasca acordul“, a declarat Pretti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS