15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Avem doar varianta victoriei“

„Avem doar varianta victoriei“

Antrenorul Universitatii considera ca echipa sa este capabila sa invinga pe „Ilie Oana“, pentru ca lucrurile au revenit la normal.


Desi se teme de rivala de astazi, tehnicianul Stiintei spera sa obtina toate cele trei puncte puse in joc, fiind de parere ca echipa sa si-a revenit dupa insuccesele cu Minerul Motru si Unirea Urziceni. De altfel, Ovidiu Stinga nu concepe un nou esec, in primul rând pentru ca situatia Universitatii s-ar complica in clasament, apoi pentru ca juvetii s-au prezentat foarte bine la antrenamente. In opinia „olandezului“, o victorie obtinuta in derbiul de astazi impotriva „lupilor galbeni“ ar incheia in mare masura socotelile cu privire la primul loc in B2, iar in cazul infrângerii, lupta pentru podium se va sfârsi abia in ultima runda.


„Pentru noi, toate meciurile sunt importante, dar acesta, tinând cont de conjunctura, este cel mai greu. Trebuie sa invingem si sa facem marele pas spre Divizia A. De altfel, aceasta este singura varianta. Obtinând toate cele trei puncte la Ploiesti, ne-am asigura, practic, podiumul. Nu spun ca lupta pentru primul loc se va incheia, pentru ca in fotbal se intâmpla multe, dar lucrurile s-ar simplifica simtitor. In caz contrar, totul se complica si vom fi nevoiti sa luptam pâna in final“, a spus Stinga.


„Nu suntem pe tobogan“


Cele doua esecuri consecutive, inregistrate de Universitatea in compania celor de la Minerul Motru si Unirea Urziceni, nu au fost trecute cu vederea de Ovidiu Stinga, care a opinat ca fiecare echipa are momente bune si mai putin bune de-a lungul unui sezon. „Olandezul“ a punctat faptul ca tevatura facuta in urma acestor insuccese a jucat un rol pozitiv in pregatirea elevilor sai din aceasta saptamâna, tinerii Universitatii revenind cu picioarele pe pamânt.


„Singurul lucru negativ din ultimul timp a fost faptul ca s-a facut prea mult caz pe infrângerile suferite, jucatorii putând fi marcati psihic. Cu toate acestea, tevatura a jucat un rol destul de important si, spre surprinderea mea, pozitiv. Au muncit mai mult la antrenament, au fost mult mai receptivi si au reusit sa demonstreze ca au caractere puternice, trecând peste toate astea, desi multi dintre ei sunt copii“, a opinat Stinga. „Oricum, eu nu consider ca suntem pe «tobogan», esecurile ne-au intarit si acest lucru il vom dovedi mâine (astazi – n.r.) la Ploiesti, când vom invinge“, a completat antrenorul Universitatii.


„Si cu lotul actual putem face fata in «A»“


Gândind ca Universitatea va promova direct in primul esalon, Ovidiu Stinga a vorbit despre valoarea lotului actual, despre posturile deficitare si despre „racolarea“ fotbalistilor care vor intari echipa din vara. Antrenorul craiovean a evitat sa spuna câti fotbalisti ar trebui adusi pentru ca Stiinta sa faca o figura frumoasa in Divizia A, la fel a procedat si când i s-au cerut nume, dar si-a asigurat suporterii ca lucrurile vor fi pozitive. Mai mult, Stinga a afirmat ca Universitatea ar putea face fata rigorilor din primul esalon si cu lotul actual, pentru ca sunt multe formatii sub valoarea echipei sale, dar pentru ca la Craiova se doreste performanta, se vor aduce numai jucatori de clasa.


„Universitatea are valoare, dar, ca orice echipa, are si lucruri pozitive, si negative. Valoare avem, dar mai sunt destule de pus la punct. Sunt convins ca lotul actual nu ar avea probleme in Divizia A, dar, pentru ca vrem performante, ne mai trebuie intariri. Suntem in cautari, dar este prea devreme sa fac o lista, pentru ca nu este corect fata de cei care joaca acum pentru Universitatea, in plus, nu pot sa numesc pe nimeni. Abia dupa ce vom fi promovati matematic putem vorbi despre viitor“, a incheiat Stinga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS