15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024

Arde Ploiestiul!

Universitatea, Petrolul si CSM Râmnicu Vâlcea incing astazi lupta pentru repromovare si baraj, derbiul de la Ploiesti fiind un meci-cheie


In urma cu trei etape, liderul autoritar al seriei B2, Universitatea, avea un avans considerabil fata de ocupanta locului secund (atunci, CSM Râmnicu Vâlcea) si repromovarea parea o bagatela pentru olteni, asa cum repeta inca din tur finantatorul Craiovei. A urmat insa o serie neagra de trei meciuri, pierdute, unul chiar pe teren propriu (0-1, cu Minerul Motru), iar „echipa de zgomote“ a opozitiei a si cârcotit inceputul sfârsitului! Petrolul, adversarul de astazi al oltenilor, a ajuns pe locul secund al seriei B2 dupa un parcurs constant in campionat, iar meciul de astazi, derbi in B2, este considerat vital pentru gazde. Chiar daca diferenta dintre cele doua formatii este de opt puncte, oficialii ploiesteni cred ca o victorie a Petrolului ar relansa campionatul deoarece ar apropia pe elevii lui Rachita la cinci puncte de olteni.


Oltenii ar putea rezolva astazi problema repromovarii


O infrângere a Petrolului (posibila!), coroborata cu o victorie a vâlcenilor la Juventus (probabila), ar readuce pe CSM Râmnicu Vâlcea pe pozitia a doua, cea râvnita, de fapt, de petrolisti, deoarece ar duce la turneul de baraj. Un succes al oltenilor ar rezolva definitiv problema promovarii directe in B2. Este insa prea devreme de facut calcule, mai ales ca programul urmatoarelor etape cuprinde destule partide care ar putea complica sau lamuri situatia din fruntea clasamentului.


Un lucru este clar: astazi, echipa lui Vivi Rachita are de sustinut un meci-cheie. Miza este la ei, cum se spune, nu la noi. Presedintele Bercea (Petrolul), destul de ironic si tendentios in ceea ce priveste parcursul Universitatii in acest campionat, a refuzat ca derbiul de astazi sa fie transmis in direct, solicitând o suma aberanta, 100.000 de euro! Scria cineva ieri intr-un editorial ca aceasta pretentie absurda a lui Bercea inseamna, de fapt, „luarea fotbalului românesc la misto“. L-as contrazice: cred ca, intr-adevar, Petrolul spera la vreo japca in fata Universitatii. Bornescu, liderul actual al oltenilor, l-a asigurat pe finantatorul Adrian Mititelu ca seria neagra a oltenilor s-a incheiat cu meciul de la Urziceni. Declaratia-angajament suna frumos, dar ar trebui si respectata…


Stiinta a câstigat campionatul la Ploiesti


In ultima etapa a campionatului istoric ’73/’74, Stiinta pregatita de antrenorii Constantin Cernaianu si Constantin Otet a reusit sa plece neinvinsa in fata Petrolului, 0-0 la Ploiesti, rezultat care a adus primul titlu in Banie. Petrolul a retrogradat atunci in Divizia B. In acel meci istoric a debutat in Divizia A Nicolae Negrila. Si acel titlu a fost obtinut dupa un final incendiar: in timp ce oltenii erau sufocati de „gazarii“ Petrolului (stimulati de Dinamo), Dinamo se distra pe Stefan cel Mare. Japca pe fata: 7-0 pentru „câini“, intr-un meci cu FC Arges, pitestenii venind pe terenul de joc din Stefan cel Mare direct de la botezul copilului unui coechipier (Radu Jercan)! S-au dus vremurile alea?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII