10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportUltima sansa, la Vaslui

Ultima sansa, la Vaslui

Echipa lui Ungureanu nu renunta la lupta pentru salvarea de la retrogradare, partida cu FC Vaslui fiind cheia indeplinirii obiectivului pentru gorjeni.


Cu fiecare etapa care se scurge, sansele de salvare ale „pandurilor“ sunt tot mai mici. FC Vaslui este iluzia de care se leaga sperantele gorjenilor, victoria pe terenul moldovenilor fiind singura varianta demna de luat in calcul pentru echipa lui Nae Ungureanu.


„Ne-a mai ramas o singura sansa, sa batem la Vaslui“, spunea „Rosu’“ dupa ce abia scapase de infrângere chiar pe teren propriu in partida cu Jiul.


Iluzoria victorie in meciul direct cu oamenii lui Porumboiu nu conteaza daca nu este sustinuta de cel putin doua victorii pe teren propriu, cu FC Arges si cu Poli Timisoara. Teoretic, FC Vaslui are un final de sezon mai dificil decât al oltenilor, intâlnind Dinamo si FCM Bacau in deplasare, respectiv Poli Iasi si Steaua acasa, in timp ce Pandurii joaca contra unor echipe neimplicate nici la titlu, nici la retrogradare, FC Arges, Poli Timisoara (ambele acasa), FC National si Otelul Galati (deplasare).


Din pacate, jocul slab al gorjenilor nu lasa loc la prea multe sperante de realizare nici macar a baremului de 22 puncte. Pandurii mai are de disputat sase meciuri in Divizia A si fiecare trebuie tratat cu responsabilitate de jucatori si oficialii clubului, deoarece reprezinta o ocazie de a scapa de retrogradare, indiferent de numele adversarului.


„Chiar daca mai sunt putine etape si suntem sub linie, nu inseamna ca nu mai avem sanse de a evita retrogradarea, sau ca avem mai putine. Noi trebuie sa strângem rândurile pentru ca avem un culoar foarte bun. In lupta pentru evitarea retrogradarii sunt acum patru echipe si speram ca noi sa fim printre aceia care se vor salva“, a spus presedintele Marin Condescu.


„Pandurii“, limitati tehnic si tactic


Desi a criticat faptul ca predecesorul sau a facut multe modificari in primul unsprezece de-a lungul campionatului, acelasi lucru l-a facut si Ungureanu in doua etape. De la meciul cu Sportul la cel cu Jiul au aparut cinci jucatori noi ca titulari, „Rosu’“ motivându-si schimbarile prin evolutia slaba a fotbalistilor lasati pe banca.


„Pe Naicu l-am titularizat pentru ca a avut o evolutie foarte buna la Minerul Motru, iar noi in zona centrala am fost foarte subtiri si inca suntem foarte subtiri. La nereusite este normal sa se gaseasca fel de fel de chichite, poate mi se va reposa ca nu l-am bagat pe Keca, sau pe Scarlatache, dar sa nu uitam ca ei, când au fost folositi, au facut niste greseli impardonabile“, a explicat tehnicianul oltenilor.


Dupa ce a acuzat limitele tehnice ale jucatorilor sai, incapabili sa dea o pasa de doi metri, Ungureanu nu este multumit nici de capacitatea acestora de a pune in practica cerintele tactice. „Sunt jucatori in lotul echipei Pandurii Târgu Jiu care nu au fost pusi sa se antreneze, sau nu stiu sa se antreneze pe problemele de asezare a echipei in teren. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar asta este parerea mea“, a spus Ungureanu.


Joaca deschis cu Steaua


Pentru Nae Ungureanu, meciul cu Steaua reprezinta o ultima repetitie inaintea jocului cu FC Vaslui si nu o sansa de a obtine un punct nesperat.


„Daca vor reusi sa treaca peste acest trac, eu le voi cere ca in meciul cu Steaua sa joace foarte deschis, indiferent daca luam patru sau cinci goluri. Vrem sa vedem daca putem sa jucam dechis cu o echipa care are un lot foarte valoros si a ajuns aproape de finala Cupei UEFA. De asemenea, vrem sa vedem pe cine ne putem baza la meciul de la Vaslui, pentru ca acolo va fi un meci de a sta in Divizia A sau a retrograda. In situatia in care suntem, este singurul lucru de care ne mai putem lega“, a spus Ungureanu.


Tehnicianul este sustinut de presedintele Marin Condescu, care vrea ca Pandurii sa practice un fotbal placut ochiului cu Steaua.


„Noi mergem sa jucam un fotbal frumos. Trebuie sa jucam, iar surprizele se stie ca apar atunci când joci bine. Pandurii poate sa joace frumos si a demonstrat-o in mai multe meciuri. Nu ma refer neaparat la meciul cu Rapid, ci la multe alte meciuri bune pe care le-am facut chiar in deplasare, cu CFR Cluj sau cu FC Arges. Iar cu Sportul, chiar daca am pierdut cu 4-0, nu am facut un joc urât. De aceea spun ca si cu Steaua va trebui sa jucam frumos“, a spus Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS