17.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRapid este noua lidera

Rapid este noua lidera

Formatia giulesteana a invins duminica seara, pe Steaua, cu 2-0, si a preluat sefia Diviziei A.


Rapid a trecut in fruntea ierarhiei Diviziei A, dupa ce a câstigat, duminica seara, cu 2-0, partida cu Steaua, care s-a disputat pe arena „National – Lia Manoliu“. Cele doua goluri ale acestei intâlniri au fost marcate de „veteranii“ Daniel Pancu (’22) si Viorel Moldovan (’30). Steaua a inregistrat astfel prima infrângere in campionat de la preluarea echipei, inaintea returului, de Cosmin Olaroiu, pierzând totodata si prima pozitie in clasament. Echipa din Ghencea, care are cu trei puncte mai putine decât Rapid, mai are de disputat doua restante, cu codasele Pandurii si FCM Bacau.


La conferinta de presa sustinuta la finalul disputei de pe „National – Lia Manoliu“, antrenorul gruparii din Ghencea, Cosmin Olaroiu, a spus ca nu se teme ca Steaua poate rata titlul. „Am platit tribut si din punct de vedere fizic, dupa meciul de joi, dar in primul rând psihic. Nu ne este teama ca putem rata titlul, asemenea momente se intâmpla in viata fiecarei echipe, trebuie sa gasim puterea sa trecem peste ele“, a afirmat Olaroiu.


„Studentii“ au batut „câinii“


Intr-un alt meci cu implicatii in partea superioara a clasamentului, Dinamo a pierdut sâmbata meciul de acasa cu Sportul Studentesc, scor 4-5 (Grigorie ’59, ’81, Niculescu ’75-penalti, Fl. Bratu ’90 / I. Mazilu ’10, ’41, ’44, Curelea ’68, Varga ’90+1). Sportul are cu doua puncte mai putine decât lidera Rapid, ocupând pozitia secunda in clasament, in timp ce Dinamo se situeaza pe pozitia a patra, la trei puncte de giulesteni.


Cautând vinovatii esecului de sâmbata in alta parte decât in propria-i ograda, directorul executiv al „câinilor rosii“, Cristi Borcea, a tunat si fulgerat impotriva arbitrilor: „O sa fac revolutie in arbitraj! O sa-i decapitez pe arbitri!“.


Mult mai putin temperamental decât seful sau, tehnicianul „câinilor“, Florin Marin, a opinat ca Dinamo nu mai poate spera la titlul de campioana in acest sezon. „Nu mai poate fi vorba despre titlu, trebuie sa ne luptam pentru un loc de Cupa UEFA“, a spus „Flocea“.


Mazilu este golgheter


Cu cinci etape inainte de finalul campionatului Diviziei A, editia 2005/2006, in clasamentul golgheterilor conduce Ionut Mazilu (Sportul Studentesc), cu 21 de goluri. In aceasta ierarhie, Mazilu este urmat, in ordine, de Viorel Moldovan (Rapid), cu 12 goluri, si de Nicolae Dica (Steaua) si Ciprian Tanasa (FC Arges), cu câte 11 goluri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS