17.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCadou de trei puncte

Cadou de trei puncte

Minerul Motru – Petrolul 1-2


• Stadion „Motru“, spectatori: 1.000.


• Au marcat: Soo ’58 / Puchea ’67, C. Ilie ’85


Minerul: Munteanu – Amzucu, Apostol, Radoi – B. Popescu, Bertea, Stana (’61, Patru), Soo, Nicoloff – Glisca (’75, Patrascu), Istinie (’71, Volocaru). Antrenor: Marcel Ploae.


Petrolul: Multescu – Zahiu, Buglea, Costache, Ionescu (’61, Ghita) – Puchea, Petrovici (’56, Alexandru), Donets (’75, C. Ilie), Marinescu – Gorga, Hadnagy. Antrenor: Vivi Rachita.


• Cartonase galbene: Glisca, Istinie / Donets, Buglea.


• Au arbitrat: I. Serea – L. Sârbu, D. Dumitru.


Petrolul Ploiesti a câstigat la Motru cu multa sansa si continua cursa pentru promovare, in timp ce „minerii“ lui Ploae s-au afundat in zona retrogradarii.


Cu cinci fotbalisti refuzati de Divizia A in primul unsprezece, Minerul Motru nu a reusit nici macar o remiza cu Petrolul, desi a condus cu 1-0, responsabil pentru infrângere fiind portarul Munteanu. Acesta a ezitat la o degajare a defensivei petroliste, C. Ilie a fost mai rapid decât fundasii motreni si l-a lobat pe nefericitul goal-keeper al gazdelor de la limita careului de 16 metri.


Fara antrenorul Marcel Ploae, trimis de Serea in tribuna deoarece nu si-a reziliat contractul cu Dunarea Giurgiu, gazdele au controlat ostilitatile pâna la marginea careului lui Multescu. Cele doua grupari s-au anihilat reciproc, teama de insucces fiind mai puternica decât dorinta de victorie. Minerul Motru a reclamat un penalti la o patrundere a lui Istinie, dar Serea a ramas inflexibil la cererea „minerilor“.


In repriza secunda, elevii lui Rachita au trecut centrul terenului de trei ori. Dupa ce au incasat un gol dupa o lectie de contraatac, „petrolistii“ au revenit pe tabela gratie unei erori a lui Serea si uneia a lui Munteanu. O lovitura de colt a oaspetilor s-a transformat in gol la poarta lui Multescu, Soo fiind finalizatorul actiunii de contraatac. 1-0 si galeria „lupilor galbeni“ a inceput sa-si strânga bannerele. Peste sapte minute, Petrolul a egalat prin Puchea, dupa ce acesta se ajutase de mâini sa-si faca loc in careul advers, dar Serea a aratat centrul terenului si nu fault in atac.


Patrascu a avut golul de 2-1 pe cap, dar lobul sau a fost scos din vinclu de Multescu. Dupa o faza care nu anunta nimic, pe fondul dominarii gazdelor, C. Ilie a marcat si si-a adus echipa mai aproape de Divizia A.


Ploae este optimist


„Am pierdut trei puncte la adevar, mergem acum sa le recuperam de la Otopeni, de la Dinamo sau de la Juventus, pentru a ramâne in Divizia B. Am pierdut nemeritat. Nu am stiut sa gestionam un gol avantaj, luam gol din faza fixa, iar golul doi pe o greseala de portar. Ma bucur ca am jucat destul de bine si speram sa continuam evolutia buna. Totusi, am cazut fizic pe finalul meciului, se vede ca nu suntem pregatiti. Am jucat prost la Craiova si am câstigat, am jucat bine cu Petrolul si am pierdut. Sper sa jucam urmatoarele sapte etape bine si eu cred ca o sa câstigam, am incredere in jucatori“, a declarat la final tehnicianul gazdelor, Marcel Ploae. Omologul sau, Vivi Rachita, a recunoscut ca a câstigat cu noroc si lupta pentru promovare nu este incheiata. „In nici un caz nu suntem promovati. As intra in teren si ca portar, si ca fundas numai sa promoveze Petrolul. Se poate spune ca am câstigat cu noroc. Nu am jucat asa cum ma asteptam, echipa a fost obosita dupa jocul cu Rapid. In nici un caz nu am formatie de Divizia A. Este un nucleu de jucatori pe care sper sa construim viitoarea echipa“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS