5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRossi va primi o motocicleta câstigatoare

Rossi va primi o motocicleta câstigatoare

In ultimele luni s-a tot vorbit despre trecerea lui Valentino Rossi din Motomondialul de viteza in „Marele Circ“, incepând din sezonul viitor. Dupa un debut cu stângul in sezonul 2006 si dupa antrenamentele libere disputate vineri, inaintea Marelui Premiu al Turciei, pe durata carora italianul a fost depasit clar de rivalii de la Honda, acest subiect a revenit in actualitate. Singurul lucru care l-ar putea opri pe Rossi sa schimbe motocicleta cu un monopost de Formula 1 este inversunarea conducerii echipei Yamaha, care nu doreste sa il scape pe cel mai bun pilot al ultimului deceniu. „Ii vom pune la dispozitie o motocicleta câstigatoare. Când noua motocicleta de 800 cc va ajunge la un nivel acceptabil i-o vom pune la dispozitie pentru a efectua câteva teste. Este vorba despre noul model M1, cu care intentionam sa abordam sezonul 2007 si care este conforma cu noul regulament. Valentino este nerabdator sa o incerce si i-am promis ca ultimele retusuri le vom face dupa indicatiile lui“, a declarat Davide Brivio, managerul echipei Yamaha.


Yamaha, comparata cu Ferrari


Pilotul italian ar putea concura cu noua motocicleta la Grand Prix-ul Japoniei sau la cel al Malaieziei. „Imediat dupa ce va fi gata, Valentino o va avea. Nu ne va fi greu sa o punem
intr-o cutie si sa o expediem acolo unde se va afla el in momentul respectiv“, a precizat Brivio.


Motocicletele cu care se va concura in 2007 vor fi mai agile si mai precise, foarte asemanatoare cu cele care sunt pe placul lui Rossi, de 500 cc, care participau la „clasa regina“ in urma cu câtiva ani. Un argument in plus pentru a-l face pe cel supranumit „Doctorul“ sa se razgândeasca.


Pentru faptul ca nu a avut un inceput de sezon tocmai reusit, iar tensiunea domneste in rândurile echipei Yamaha, team-ul japonez a fost comparat in urma cu câteva zile de presa italiana cu scuderia Ferrari. Managerul echipei Yamaha sustine insa ca situatia in sânul echipei nu este atât de rea pe cât pare. „Comparatia ne maguleste. Este o onoare sa fim pusi pe aceeasi treapta cu Ferrari. Insa, in realitate, la noi este o atmosfera linistita, nu ne facem griji pentru acest sezon“.


Muresan a avut probleme tehnice


Pilotul român Robert Muresan, debutant la o etapa de Campionat Mondial de motociclism viteza, a fost inregistrat, vineri, pe circuitul din Istanbul, cu al 40-lea timp. Aradeanul a concurat pe motocicleta Aprillia cu numarul 81 si a fost cronometrat pe cel mai rapid tur de pista al sau cu timpul de doua minute, 18 secunde si 258 de miimi. Muresan a efectuat numai doua tururi de pista, abandonând apoi din cauza problemelor tehnice.


Ieri, dupa inchiderea editiei, a fost programata a doua sesiune a calificarilor, iar astazi va avea loc cursa, care va fi transmisa in direct, de la ora 11.00, de postul Eurosport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS