5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Renault nu m-a ajutat in mod deosebit“

„Renault nu m-a ajutat in mod deosebit“

Relatiile dintre pilotul spaniol Fernando Alonso, campionul mondial en titre, si echipa pentru care concureaza, Renault, nu sunt dintre cele mai bune. Acest lucru a iesit la iveala in zilele care au urmat dupa desfasurarea Marelui Premiu al Statului San Marino, disputat duminica trecuta si incheiat cu victoria lui Michael Schumacher. In interiorul echipei franceze a existat un schimb dur de replici intre Alonso si boss-ul echipei, italianul Flavio Briatore, pilotul spaniol declarându-se destul de nemultumit, cu toate ca a facut-o intr-o maniera diplomatica. „Nu ma pot plânge de maniera in care ma trateaza Renault de la inceputul sezonului. Insa, in acelasi timp, pot spune ca nu m-au ajutat niciodata in mod deosebit in acesti patru sau cinci ani petrecuti aici. Când am cerut ceva, in timpul unei curse sau in alte momente, nu am reusit sa obtin decât foarte putin. Probabil anuntul transferului meu la sfârsitul sezonului nu a placut echipei“, a spus Alonso. Replica temperamentalului Flavio Briatore nu a intârziat sa apara: „Eu l-am adus in Formula 1 si, din câte imi amintesc, in sezonul trecut el a câstigat titlul mondial si sapte curse cu noi“. 


In urma aparitiei informatiilor despre acest conflict in presa spaniola, Fernando Alonso a fost nevoit sa dea explicatii. „Eu am vrut sa spun ca Renault si-a tratat ambii piloti egal. Chiar si când ma bateam pentru campionat, aveam aceeasi masina cu Giancarlo Fisichella. Acelasi lucru s-a intâmplat si când Jarno Trulli era aici“, a spus Alonso, regretând ca nu am fost niciodata favorizat in raport cu coechipierii, asa cum se obisnuieste la celelalte echipe, unde pilotul considerat numarul 1 beneficiaza de sprijinul intregului „team“.


Scuderia franceza il vrea pe Raikkonen


Potrivit cotidianului spaniol AS, Renault se gândeste sa-l angajeze pe pilotul finlandez Kimi Raikkonen, in prezent la McLaren-Mercedes, incepând cu sezonul 2007, pentru a-l inlocui pe actualul campion mondial, Fernando Alonso, care va pleca la finele acestui an tocmai la scuderia britanico-germana. Finlandezul are insa alte doua propuneri: una de la Ferrari, care cauta un inlocuitor pentru Michael Schumacher, si prelungirea contractului cu McLaren. Aceasta din urma varianta este insa cea pe care Raikkonen o agreeaza cel mai putin. In trecut, pilotul a refuzat alte doua propuneri, venite de la echipele Toyota si BMW, care nu i-au oferit insa garantia ca va putea lupta pentru cucerirea titlului mondial. Potrivit impresarului lui Raikkonen, David Robertson, viitorul finlandezului se va decide dupa Marele Premiu al Canadei, programat sa se dispute pe 25 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS