14.6 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMeci pentru orgoliu si fara prime

Meci pentru orgoliu si fara prime

Partida de la Urziceni se anunta incinsa, ca urmare a dorintei gazdelor de a se apropia de locul doi, cât si a sprijinului, din umbra, al lui Netoiu.


In seria noastra, mai animata si destul de imprevizibila pare a fi o lupta pentru evitarea retrogradarii, decât pentru sefia clasamentului. De ce? Cu noua puncte avans, primul loc este deja amanetat de oltenii lui Ovidiu Stinga, repromovarea fiind considerata ca si rezolvata. Trebuie insa spus ca urmatoarele doua meciuri ale Universitatii, astazi cu Unirea Urziceni si sâmbata viitoare cu Petrolul, la Ploiesti, sunt dificile, ca orice meci al Universitatii in deplasare.


In iarna, dupa incheierea turului, se vorbea ca Unirea Urziceni ar putea fi principala contracandidata a oltenilor. Argumente? Stabilitate financiara, numele si experienta antrenorului principal (Costel Orac), numele unor jucatori cu experienta de Divizia A, cum ar fi Stefan Preda, Marian Vatavu, Vasile Jercalau, Irinel Voicu, Cristian Vlad, Bogdan Vrajitoarea, cât si programul returului.


Orac: „N-avem prima de la Netoiu“


Totodata, se mai zice ca si Gigi Netoiu sprijina Unirea… Toate aceste argumente s-au stins pe terenul de joc, elevii lui Costel Orac dezamagindu-si finantatorul in acest retur: in cele sapte partide de pâna acum, Unirea a contabilizat doar cinci puncte. Finantatorul, se aude, este la un pas de a nu mai sustine echipa deoarece obiectivul – clasarea pe locul doi – este in acest moment destul de greu de realizat. Intre CSM Râmnicu Vâlcea (ocupanta locului II) si Unirea (locul VI) deja sunt sapte puncte.


Despre meciul de astazi, antrenorul Costel Orac a afirmat: „Speram sa obtinem victoria. In caz de infrângere, sansele noastre pentru locul doi vor disparea. Prima de la Netoiu? Nu-i nimic adevarat. Astea-s zvonuri probabil auzite prin Craiova! De câteva etape, avem blocate chiar contractele si primele, asa ca jucam doar pentru orgoliu“. Si oltenii isi vor incasa primele la indeplinirea obiectivului, adica mai la vara.


Olteni, nu aveti voie sa pierdeti!


Ce ne intereseaza insa pe noi problemele altora?! Nici Craiova nu este pe deplin linistita, dusmanii inca spera… Au sperat in povestea cu nocturna intrerupta la meciul cu Astra (caz nesolutionat definitiv si irevocabil), iar acum cred ca bosii federatiei, suparati pe comunicatele Universitatii, vor raul Craiovei. Calculele acestor dusmani sunt simple: trei infrângeri – la Urziceni, Ploiesti (cu Petrolul) si Otopeni, plus meci pierdut cu Astra, la masa verde. Vise, taica! Nu suntem in vremurile ceausiste (când am pierdut la masa verde meciul câstigat pe teren cu Minerul Certej), iar valoarea oltenilor abia acum, in meciurile dificile, va rabufni, ca sa zicem asa. Sa uitam meciul cu Minerul Motru si sa ne reamintim, de exemplu, de jocul cu CFR Cluj, adica sa ne comparam cu echipe adevarate. Moggi, bossul de la Juve, s-a rastit la jucatorii lui Capello: „Nu aveti voie sa pierdeti primul loc!“. Olteni, nu aveti voie sa pierdeti primul loc!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS