30.1 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportDerbi european la Târgu Jiu

Derbi european la Târgu Jiu

Energia Pandurii intâlneste mâine, de la ora 11.00, in Sala Sporturilor din Târgu Jiu, semifinalista Cupei EHF si liderul Ligii Nationale, HCM Constanta.


Dupa ce au pierdut titlul la Târgu Jiu in sezonul trecut, constantenii sosesc in orasul lui Brâncusi cu o zi inainte, solicitând si o pozitie in sala pentru un antrenament de acomodare. Tehnicianul oltenilor, Liviu Andries, spera ca echipa sa sa stearga impresia urâta lasata in ultimul joc de pe teren propriu si sa dea o replica buna liderului. „Este un meci deosebit de greu, intâlnim viitoarea campioana, o echipa care s-a batut cu granzii Europei. HCM Constanta nu are pâna acum nici o infrângere, doar doua egaluri unde nu se astepta nimeni, la Cluj si Resita, deci se pot intâmpla si minuni, insa va fi foarte greu. Noi jucam, nu avem nimic de pierdut. Sper sa facem un meci bun si baietii sa stearga impresia urâta lasata la partida cu Medgidia“, a declarat Andries.


Pivotul Dan Ilies este singura absenta din lotul gorjenilor, una foarte importanta, acesta suferind o ruptura fibrilara la un antrenament. „Ilies are o intindere care a recidivat si in meciul cu Constanta nu-l voi putea folosi. Incercam sa-l recuperam pâna la jocul de la Iasi, pentru a câstiga si a aduce linistea in tabara noastra“, a spus Andries.


„Pandurii“ nu sunt interesati de podium


Energia Pandurii Târgu Jiu ocupa locul trei in Liga Nationala si indiferent de rezultatul jocului cu HCM Constanta se mentine pe ultima treapta a podiumului. Gorjenii prefera insa sa coboare un loc pentru a evita o calificare in Cupa EHF, o competitie europeana mult mai puternica decât Cupa Challenge. „Ne convine mai mult sa terminam pe pozitiile 4-5, fiindca locul trei merge in Cupa EHF, o competitie mai puternica, in care joaca toate echipele ce s-au batut la campionat. Deocamdata nu suntem o grupare cu pretentii sa intâlnim formatii foarte grele. Cupa Challenge este mai accesibila pentru noi si se pot intâmpla multe. Cum a ajuns Steaua in finala, putem trece si noi de doua-trei tururi, ceea ce ar fi extraordinar pentru echipa din Târgu Jiu“, a explicat Andries optiunea oltenilor.


Pentru a-si asigura matematic calificarea in cupele europene, Energia Pandurii are nevoie de o victorie la Iasi sau cu Uzetel Ploiesti, pe teren propriu. „Avem un program foarte incarcat, sapte jocuri in trei saptamâni, in care intâlnim toata fruntea handbalului românesc, dar obiectivul nostru principal este obtinerea de victorii cu Iasiul si Ploiestiul, pentru a ne mentine pe locurile 4-5. In cazul in care câstigam la Iasi, suntem matematic calificati in cupele europene. Pâna atunci mai avem partide cu Constanta si Steaua si o dubla cu Dinamo in cupa, din care speram sa iesim cu fruntea sus“, a incheiat Liviu Andries.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS