15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportScurte stiri - Universitatea

Scurte stiri – Universitatea

Oltenii au fost taxati


Protestul depus catre Mircea Sandu si Ionut Lupescu, in urma verdictelor primite din partea Comisiei Federale in cazurile Gabriel Apetri si Aksam Kadour, a condus la o noua infrângere a oltenilor in fata justitiei FRF. Deranjati de faptul ca oficialii Universitatii au declarat ca vor cauta dreptatea „la forurile internationale, acolo unde se judeca dupa principii sanatoase, neafectate de interesele de grup“, membrii Comisiei de Disciplina au taxat afirmatiile facute, dupa cum urmeaza: Adrian Mititelu s-a ales cu o amenda de doua mii de euro, in timp ce Ovidiu Costesin, Marius Mitran si Silvian Cristescu vor trece pe la casieria FRF cu câte o mie de euro. „Lucrurile nu vor ramâne asa. In cinci zile vom depune un memoriu la Comisia de Apel. Sper sa fim priviti altfel acolo“, a spus Ovidiu Costesin.


Punctele ramân in Banie


Comisia de Disciplina a reusit ieri sa puna capat litigiului dintre Astra Ploiesti si Universitatea cu privire la meciul din 31 martie, când instalatia de nocturna a stadionului „Ion Oblemenco“ a cedat pentru 53 de minute. Contestatia oaspetilor, cu privire la posibilitatea câstigarii celor trei puncte la „masa verde“, a fost respinsa in unanimitate de membrii forului din cadrul FRF, dupa ce, in prealabil, a fost nevoie de inca o saptamâna de gândire. „Nu puteam pierde, pentru ca nu era logic. Dovezile lor, cu toate ca au fost fortate, au fost nule. «Masa verde» a ramas albastra, nu a vopsit-o nimeni. Ploiestenii pot face recurs, dar sper sa aiba demnitate si sa lase lucrurile asa cum sunt“, a spus Ovidiu Costesin.


Antrenament usor


Desi partida cu Unirea Urziceni este foarte importanta, Ovidiu Stinga nu a apasat pe acceleratie la unicul antrenament de ieri, sustinut de juveti, de la ora 11.00, pe terenul natural din Lunca Jiului. Decizia „Olandezului“ s-a bazat pe faptul ca o parte dintre elevii sai mai acuza unele probleme fizice, in plus, oboseala nu trebuie sa-si faca aparitia, pentru ca un eventual esec inregistrat sâmbata ar da frisoane intregii Oltenii, diferenta diminuându-se vizibil. In concluzie, Stinga a apelat doar la exercitiile cu mingea, circuitele si miutele fiind cele mai uzitate metode de revigorare pentru intâlnirea cu Urziceniul. De altfel, alb-albastrii vor intra de astazi in regim de cantonament, insa programul de desfasurare a pregatirii nu va suporta modificari, de dimineata urmând sa fie bifat un singur antrenament, in timp ce mâine, tot de la ora 11.00, se vor efectua ultimele retusuri. Delegatia Universitatii va pleca spre Urziceni chiar mâine, urmând sa innopteze in Bucuresti, evitând in acest fel oboseala.


Gane si Baird trag tare


Daca revenirea lui Ionel Gane in acest sfârsit de campionat a stat sub semnul intrebarii, de la inceputul acestei saptamâni gândul negru s-a spulberat, atacantul de 34 de ani reluându-si pregatirea in forta. La inceput, „Jerry“ s-a pregatit separat, insa de ieri lucrurile au intrat in normalitate, acesta participând cot la cot alaturi de colegii sai la toate exercitiile impuse de Ovidiu Stinga, certificând in acest fel faptul ca la Urziceni va fi apt suta la suta. Alt jucator aflat in convalescenta saptamâna trecuta, tocmai inaintea meciului cu Minerul Motru, si tot din pricina problemelor musculare, a fost Michael Baird. De asemenea, atacantul australian a revenit „miraculos“ printre juveti si, la fel ca „Jerry“, va putea participa in meciul de sâmbata.


Dina si Piturca au revenit


Suparat pe Laurentiu Preda si Mihai Dina in urma evolutiilor debusolante din ultimul timp, Ovidiu Stinga a luat o hotarâre surprinzatoare marti seara, trimitându-i pe amândoi sa se pregateasca la echipa a doua, pâna când isi vor reveni. Decizia a suportat insa modificari pe parcurs, ce-i drept nu in ambele cazuri, „Olandezul“ rechemându-l pe Dina la antrenamentele echipei mari. Spre deosebire de atacantul craiovean, Laurentiu Preda nu a fost iertat, si pentru ca se afla la cea de-a doua abatere in decurs de sase saptamâni, mijlocasul de banda stânga ar putea alerga prin Divizia C mult si bine. Tot la capitolul reveniri si-a trecut numele si Alexandru Piturca, care a oscilat intre „satelit“ si statul acasa, el fiind „accidentat“ in ultimul timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS