12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Putem câstiga campionatul chiar in editia 2006/2007!“

„Putem câstiga campionatul chiar in editia 2006/2007!“

Raspunzând intrebarilor de pe site-ul www.craiova-maxima.ro, finantatorul Universitatii sustine ca oltenii vor avea in urmatoarele trei sezoane de Divizia A performante in campionatul intern, plus participari in Cupele Europene.


– La meciul cu Astra ati lasat sa se inteleaga ca nocturna ar fi putut fi intrerupta de o interventie voita („mâna criminala“). Va mai mentineti aceasta pozitie ? Daca da, pe cine suspectati?


– Pozitia celor care se ocupa cu aceasta chestiune este foarte ambigua, nimeni nu are curajul sa spuna ca a fost o mâna criminala. La fel, nu pot nici sa spuna ca a fost o simpla defectiune sau o chestiune normala. Cu alte cuvinte, aceasta poveste cu intreruperea nocturnei este chiar ambigua. Pe cine suspectez? Sunt in imposibilitatea de a avea o directie clara, ca sa zic asa, a suspectilor, deoarece este o arie foarte mare. Sunt foarte multi oameni care ar fi putut fi interesati de chestia asta, adica sa ne faca rau. Alte afirmatii nu pot face, nu pot sa acuz pe nimeni, deoarece nu vreau sa jignesc pe cineva. Nu pot insa nici sa spun ca n-a fost ceva necurat. Cum s-ar zice, sunt intr-o situatie de mijloc.


Oltenii vor juca in Divizia A tot cu echipamentul Nike


– Suporterii care viziteaza site-ul www.craiova-maxima.ro si-ar dori un magazin cu materiale promotionale mult mai dezvoltat, eventual cu vânzare si pe internet. Considerati ca vânzarea materialelor promotionale nu este o sursa de finantare importanta pentru club si de aceea credeti ca o investitie in aceasta activitate nu ar fi profitabila? Aveti in vedere dezvoltarea acestui sector de activitate al clubului in viitor? Cum?


– Magazinul este aproape de finalizare, este bine facut si gândit, vi l-am si aratat. Acum suntem in negocieri cu Nike, firma la care am vrut, la un moment dat, sa renuntam in favoarea alteia. Nike insa a venit cu o contraoferta avantajoasa si astfel am ramas tot cu ei, iar saptamâna viitoare vom stabili modelul de echipament pentru sezonul urmator. Dupa aceea, vom fi in masura sa comandam si materialele promotionale pentru suporteri. Am luat in calcul vânzarea si pe internet. Am constatat ca sunt unii care vând acum pe internet materiale promotionale cu Universitatea. Am inteles ca ar avea tricouri si cu Craiova Maxima. Cine stie, or fi acolo si cupele Stiintei?! Ei nu au nici un drept, dar i-am tolerat deoarece clubul nu are, deocamdata, un magazin cu aceste materiale. Cred ca este vorba chiar de site-ul care va trimite aceste intrebari pentru mine. Dupa ce magazinul clubului va intra in functiune, nu voi mai permite asta.


Lotul va fi intarit cu doi jucatori experimentati


– Ce strategie considerati ca ar fi cea mai potrivita dupa promovarea in Divizia A: mentinerea actualului nucleu al echipei si eventual completarea acestuia cu câteva transferuri care sa intareasca lotul si sa creeze concurenta pe posturi sau schimbarea radicala a lotului actual din care veti mentine numai jucatorii importanti si aducerea mai multor jucatori noi?


– Nu voi aduce multi jucatori noi, dar lotul va fi completat. Consider ca avem un lot foarte, foarte, foarte valoros, insa, ca orice lot tânar, are nevoie de timp. Cu siguranta, unul sau doi jucatori voi aduce din vara, dar de alt calibru. Vor fi fotbalisti cu experienta si care sa ne ajute acum, in prezent, nu talente de perspectiva. Voi aduce jucatori care sa fie in primii 13 ai Universitatii, nu din aia care sa fie buni peste doi ani. Din astia avem destui acum. Repet, actualul lot este foarte bun si sunt foarte optimist. Cu actualul lot, completat cu unul sau doi fotbalisti cu experienta, Universitatea va obtine chiar din primul an de Divizie A, editia 2006/2007, un premiu. Inteleg prin asta clasarea pe podium si, implicit, participarea in Cupele Europene.


– Aveti in vedere si atragerea altor asociati intr-un eventual SA, pentru a asigura stabilitatea financiara?


– Stabilitate financiara se face si prin echipa, mai precis prin performantele acesteia. Daca Universitatea va participa in fiecare sezon in Cupele Europene, zic ca vom fi pe zero, ne vom autofinanta. Eu am investit pâna acum peste trei milioane de dolari si mai am de gând sa investesc in acest an alte doua milioane de dolari, poate chiar mai mult. Dupa aceste cinci-sase milioane de dolari investite, va incepe sa se creeze un echilibru, probabil ca pierderile vor fi mai mici. Ma bazez, cum spuneam, si pe valoarea lotului. Jucatorii care vor creste, automat vor crea si brand puternic echipei prin performante si prin mediatizarea lor. Nu neaparat prin vânzarea jucatorilor, deoarece nu ma intereseaza sa vând decât când voi câstiga un titlu de campion. Cred ca, in trei ani, Universitatea va fi un club care se va autofinanta prin performantele echipei in plan intern si in Cupele Europene.


Obiectiv minim: accederea in Cupele Europene


– Sa inteleg ca titlul va fi cucerit in al treilea sezon, adica in editia 2008/2009?


– Nu. In nebunia mea, eu zic ca asta, aducerea titlului in Craiova, se va petrece chiar in primul an de revenire in Divizia A, adica in sezonul 2006/2007! De ce va mirati si ziceti ca n-as tine cont de realitate? Sunt cu picioarele pe pamânt, cred in ceea ce afirm. Poate ca multi râd de mine când aud ce spun. Chiar cred ca din primul an putem sa câstigam campionatul!


– Chiar sunteti cu picioarele pe pamânt?


– Incercam. Probabil ca sansele sunt mai mici in primul an… Totusi, recunosc ca tineretea este atât de mare incât putem, ipotetic, sa avem un parcurs de patru-cinci meciuri bune, dar apoi sa mai si cadem. Incercam sa câstigam fiecare meci. Nu este o declaratie de complezenta, ci acesta-i obiectivul Universitatii in Divizia A: sa fim invingatori in fiecare meci. Ne pregatim, cum spuneam, sa câstigam fiecare partida. Speram sa dam marea lovitura. De fapt, obiectivul minim pentru primul sezon de revenire in Divizia A, 2006/2007, este accederea in Cupele Europene. Nu mi-a fost impus de nimeni, ci eu mi l-am stabilit, mi l-am impus mie! Sunt convins ca Universitatea va atinge acest minim obiectiv.


– La reintrarea in Divizia A, câti bani veti investi in transferuri si care sunt posturile vizate?


– De bani am mai vorbit. Numai la vara voi investi câteva sute de mii de dolari, poate chiar un milion. Posturi? Din ce am vorbit cu Ovidiu Stinga, am inteles ca ne intereseaza un mijlocas si un atacant.


Am fost cel mai bun si la scouting!


– Vine Lutu din vara?


– Nu, nu ma mai intereseaza Ionut. Jucatori ca Lutu nu mai au ce cauta la Universitatea.


– In momentul acesta Universitatea are un departament de scouting? Si daca da, credeti ca este eficient?


– La câti copii avem acum in lotul Universitatii, as putea spune ca departamentul de scouting s-a mutat la echipa mare! Acest departament are insa o organizare precara. N-avem inca o baza… In acest an intentionez sa ma apuc de constructia bazei, iar pâna la finalizarea ei ne vom cârpi, ca sa spun asa. In doi ani si aceasta problema se va rezolva. In acest moment, la acest departament de scouting avem doi fosti mari fotbalisti ai Craiovei Maxima, Costica Donose si Aurica Beldeanu, dar zic ca cel mai bun pâna in acest moment am fost eu! De ce? Eu am adus cei mai multi jucatori la echipa.


– Care-i situatia cantonamentului din Lunca Jiului?


– Suntem chiriasi, cei de la DTS Dolj sunt foarte corecti cu noi, beneficiem de toate conditiile de acolo, dar nu stim cât va dura aceasta colaborare. Situatia de la cantonament este incerta. Am incercat sa preiau cantonamentul, dar n-am reusit nimic. Terenul este revendicat de persoane fizice, iar cladirea este a DTS (ANS).


Stadionul „Tineretului“ ar putea ajunge la CJ Dolj


– Ce se intâmpla cu baza stadionului „Tineretului“?


– Exista un contract de asociere intre o firma de-a mea si ANS (prin CSM Craiova), dar prin trecerea complexului in proprietatea Consiliului Judetean Dolj automat au aparut probleme. CSJ vrea sa intre in posesia bazei „Tineretului“, motiv pentru care suntem in litigiu. La Curtea de Apel Craiova am pierdut, mai avem recurs la Curtea Suprema. Ca atare, nu stiu ce se va intâmpla dupa decizia Curtii Supreme. M-am ingrijit ca totul sa fie bine acolo, inclusiv terenul de joc, am si paznici la „Tineretului“. Indiferent de decizia definitiva, eu vreau sa folosesc „Tineretului“ ca teren de antrenament pentru Universitatea.


– Cine se ocupa de marketing la Universitatea Craiova? Cât câstiga clubul din punct de vedere financiar in cazul unei eventuale promovari?


– Am incercat unele chestiuni in marketing, dar nu au iesit cum trebuie. Se vorbea mai mult decât se facea ! Nu s-a facut nimic, pe nici o baza serioasa. Marketingul este o treaba importanta, dar daca nu ai rezultate bune n-ai cum sa faci marketing, iar eu sunt constient de asta. Se leaga una de alta. Daca ai rezultate si esti pe val, ai si imagine, te cauta si lumea, iti dau si bani, se cumpara si tricouri s.a.m.d. Din vara vom reinfiinta acest compartiment, iar din anul viitor va fi organizat altfel, mai bine. Anul acesta ma preocupa echipa.


Primaria nu se implica pentru renovarea stadionului „Ion Oblemenco“


– Exista solutii pentru renovarea si modernizarea stadionului „Ion Oblemenco“?


– Da, exista solutii… Doar daca vrea primarul Craiovei! Pai, daca primarul baga zece milioane de euro in modernizarea centrului Craiovei, credeti ca n-ar putea sa bage un milion de euro si pentru stadionul „Ion Oblemenco“?


– Ajunge un milion de euro pentru renovare si modernizare conform cerintelor UEFA?


– Cu un milion si jumatate se poate rezolva. Bine, dar daca se face vreo licitatie si va câstiga vreo firma din aia care vrea ea sa câstige jumatate din bani, atunci nu ajung nici trei milioane de euro. Oricum, asta, modernizarea stadionului, este o problema mare. Cert este ca refacerea stadionului „Ion Oblemenco“ nu este in bugetul pe acest an. 2007? In ianuarie, poate ca primaria s-o decide sa aloce bani, dar pâna când se va organiza licitatia, apoi realizarea lucrarilor, trec lunile… O sa vedeti ca in sezonul 2007/2008 al Cupelor Europene, Universitatea nu va putea juca la Craiova!


– Pleaca cineva din vara?


– Numai cei care nu se integreaza, asa cum a fost cazul lui Daniel Orac, cu care deja am reziliat contractul, de comun acord. Nu vreau sa fac alte comentarii despre comportamentul lui in afara terenului de joc.


– Considerati ca stiti sa va alegeti colaboratorii?


– Depinde de flerul fiecaruia. Am avut si unele dezamagiri, dar zic ca si multe satisfactii. Am mers pe mâna unor oameni care s-au dovedit destul de inteligenti si destul de corecti. Mai sunt si greseli, ca asa-i in viata. Totul se invata, nu poti fi perfect.


Valoric, Universitatea este peste „Poli“ Timisoara


– Cât costa echipa intr-un sezon de Divizia B si cât costa ea intr-un sezon de Divizia A?


– Depinde de echipa. Daca intrebarea se refera la Universitatea, atunci trebuie sa se inteleaga ca intre bugetul pentru acest sezon de Divizia B si cel din sezonul viitor, din Divizia A, nu este prea mare diferenta. Doar câteva sute de mii de dolari. Mai pot adauga faptul ca in viitorul campionat, cel din Divizia A, salariile jucatorilor de la Universitatea vor creste cu aproape 40 la suta. Si acum, desi suntem in Divizia B, depasim multe echipe din Divizia A in privinta contractelor de joc ale fotbalistilor. Cred ca, din acest punct de vedere, suntem situati imediat dupa Steaua, Rapid, Dinamo si Poli Timisoara. In opinia mea, valoric suntem si mai sus clasati. De exemplu, Universitatea este acum cu vreo doua clase peste lotul lui Poli Timisoara. O sa vedeti in sezonul viitor, cel din Divizia A, când nu vom avea probleme nici cu Timisora, nici cu… Nu imi fac probleme in Divizia A.


– Cine se ocupa de relatia club-suporteri? Si ce se face concret in acest sens?


– Am un baiat, Sebastian Dafina, el se ocupa de relatia clubului cu suporterii. El nu a fost la marketing, asa cum s-a inteles gresit anul trecut. Tot din vara, dupa repromovare, ne vom preocupa mai mult si de aceasta relatie cu suporterii. Probabil ca dupa turul de campionat din Divizia A, voi infiinta si un post de vicepresedinte care va avea ca atributiuni si relatia cu suporterii. Sper, de fapt anticipez, ca va creste iufa in jurul echipei, interesul, adica vor fi mai multe chestiuni de rezolvat in legatura cu suporterii.


– Tot dupa turul de campionat va aparea si revista Universitatii, „Renasterea“?


– Revista oficiala a clubului va aparea anual, in fiecare luna noiembrie. De fapt, va fi un fel de carte, vreo 200 de pagini, color, o revista-carte frumoasa, deosebita. Marius Mitran va coordona aceasta revista.


– Vom avea vreodata propriul post TV, asa cum exista Inter TV sau Milan TV, de exemplu?


– Idei sunt multe, dar mai trebuie sa avem si posibilitati pentru realizare. Si nici nu-i momentul. Deocamdata, Universitatea trebuie sa câstige un campionat pentru a intra in circuit.


– Cum vom sarbatori promovarea?


– Hm… Nu foarte fastuos, mai ales ca nu mi-am propus ca repromovarea s-o sarbatoresc in mod deosebit. Probabil ca va fi un fel de sarbatoare in vara, când vom prezenta lotul pentru sezonul de Divizia A. Cred ca cu o saptamâna inainte de inceperea campionatului primei ligi (29 iulie – n.r.). Cautam o echipa din afara, una buna, cu nume, pentru a face un amical frumos, apoi prezentam lotul. Asta ar putea fi sarbatoarea promovarii.


Pot sustine singur Universitatea!


– Puteti sustine financiar echipa in continuare? Daca nu, ce strategie aveti?


– Cred ca pot sustine de unul singur echipa.


– De ce nu recurgeti la cotarea actiunilor clubului la Bursa?


– A recurge la cotarea pe Bursa presupune un interes deosebit pentru un club. O asemenea operatiune este complexa, dureaza multi ani si poate fi aplicata numai dupa ce clubul ajunge in top, adica atunci când actiunile au valoare. Ce sa vindem noi acum? Oamenii strâmba din nas si când cumpara un bilet de intrare la meci cu 50.000 de lei, daramite sa mai cumpere actiuni la Bursa?! Deocamdata, Universitatea trebuie sa obtina o performanta minima, ca sa-i spun asa, respectiv aceea de a juca in Cupele Europene. Dupa aceea ne putem gândi la alte chestiuni, cum ar fi cotarea pe Bursa.


Unii jucatori au vrut sa retrogradeze Universitatea!


– Care este relatia cu Ovidiu Stinga? Cât timp va ramâne antrenor la Craiova?


– Ovidiu a convins de la zi la zi ca poate deveni un antrenor de anvergura. Ca si jucatorii, ca si ceilalti de la club, Ovidiu este un incepator. Are talent foarte mult, este serios, greseste din ce in ce mai putin. Zic ca in doi-trei ani ar putea ajunge unul din marii antrenori ai fotbalului românesc. Sper sa ramâna cât mai mult timp la Universitatea.


– Care este strategia clubului (sau a lui Stinga) in privinta achizitionarii de jucatori? Se vor cauta jucatori experimentati sau se va ataca Divizia A doar cu jucatori tineri, plus Stinga si Gane?


– Chestia cu jucatori experimentati ne-a lasat un gust amar, asa ca… Sa nu uitam ca Universitatea in sezonul 2004/2005 a avut un lot cu jucatori foarte experimentati, dar care ne-au dus direct in Divizia B! Din informatiile pe care le am, se pare ca n-am ce face, trebuie sa folosesc acest termen, in ultimele sapte-opt meciuri oficiale de campionat, când inca echipa s-ar mai fi putut salva, au fost unii jucatori care nu au mai dorit sa puna osul la bataie, cum se zice. Este insa dificil, poate aproape imposibil sa se probeze asta.


– Sa inteleg ca printre acesti jucatori au fost si strainii?


– Mai ales jucatorii care erau rupti de Craiova.


– Care sunt relatiile cu Gigi Netoiu? Dar cu Dinel Staicu?


– Cu Netoiu si Staicu? Salut, salut, atât.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII