14.5 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, corigenti la fotbal

Pandurii, corigenti la fotbal

Sportul – Pandurii 4-0


• Stadion „Regie“, spectatori: 400.


• Au marcat: Ratiu ‘5, Curelea ’39, ’44, Mazilu ’77


Sportul: Stancioiu – S. Stancu, Ratiu, Secareanu (’46, Patriche), Cistean – T. Balan (’70, Oae), C. Lazar, Nae (’46, Ferfelea), Varga – Curelea, Mazilu. Antrenor: Gheorghe Multescu.


Pandurii: Pustinjakovic – Amzucu, Perisic, Scarlatache (’46, Bogoi) – Popete, Buta, Vranjkovic (’46, Glisca), Keca, Trofin – Stefan, A. Popescu (’74, Armel). Antrenor: Nae Ungureanu.


• Cartonase galbene: Keca / Varga, Ferfelea.


• Au arbitrat: M. Salomir – M. Savaniu, C. Nica.


Nici cu Nae Ungureanu pe banca tehnica Pandurii nu a reusit sa intrerupa seria insucceselor in fata studentilor bucuresteni.


Dupa jocul cu CFR Cluj, presedintele Marin Condescu a avansat doua variante de salvare a echipei, sa trimita jucatorii la reciclare in Divizia B sau sa demita antrenorul. A ales-o pe cea de-a doua, iar schimbarea nu se face deocamdata simtita in clasament decât la rubrica goluri primite.


Si cu Nae Ungureanu pe banca tehnica, Pandurii a pierdut din nou la un scor umilitor, singura diferenta fata de Bistrita fiind maniera in care a facut-o. Daca in Ardeal oltenii au evoluat la limita penibilului, in „Regie“ acestia au contat degeaba in jumatatea adversa. Singurul „pandur“ care s-a „remarcat“ a fost Adi Popescu, care a intrat in atentia celor de la Guiness Book pentru omologarea ratarii secolului in fotbal, sut peste transversala de pe linia portii lui Stancioiu.


Emil Sandoi, Viorel Hizo si Nae Ungureanu sunt tehnicienii de pe banca gorjenilor care nu au gasit antidotul esecurilor in fata „gastii nebune“. Primul si ultimul au in comun rezultatul, 0-4 in „Regie“, singura diferenta fiind esaloanele in care s-a inregistrat, Sandoi in Divizia B, iar Ungureanu in „A”.


Umiliti intr-o repriza


In fata unei masini de fotbal, Ungureanu nu putea face minuni, chiar daca mai erau câteva ore pâna la Inviere. A pastrat de la predecesorul sau sistemul de joc, 3-5-2, i-a dat lui Buta sarcini mai ofensive, iar in atac l-a titularizat pe Adi Popescu in detrimentul lui Armel. „Pandurii“ au inceput sa deseneze frumos, cu combinatii la firul ierbii, reusind un procentaj destul de bun la capitolul posesie, de altfel singurul lucru pozitiv al meciului, din pacate inutil.


Incurajati de câtiva suporteri care au dominat fondul sonor al stadionului, gorjenii puteau deschide scorul in minutul 3, dar Vranjkovic a ezitat in sase metri suficient de mult cât Stancioiu sa retina centrarea excelenta a lui Popete. Studentii le-au dat imediat o lectie de eficienta adversarilor, Ratiu profitând de respingerea de amator a lui Scarlatache (‘5). Jocul a continuat pe contre, cu ocazii la ambele porti. Daca Mazilu si Stancu l-au solicitat serios pe Pustinjakovic, Buta si Adi Popescu au punctat doar la suturi spre poarta.


Cu gândul la tricoul echipei nationale, Scarlatache i-a pasat excelent lui Mazilu, dar tot el a revenit si l-a blocat cu un gest disperat pe atacantul din selectionata lui Piturca (’12). Dupa un „dialog“ Balan – Pustinjakovic, fara efect pe tabela, Adi Popescu a expediat primul sut pe spatiul portii lui Stancioiu, retinut fara probleme de acesta (’24). Ultimele cinci minute ale primei reprize i-au apartinut lui Curelea, care a punctat de doua ori, cu capul de lânga Scarlatache (’39) si cu latul din sase metri, dupa o centrare a lui Mazilu (’44).


Adi Popescu, ratare imposibila


Scorul de 3-0 nu i-a redus la tacere pe ultrasii gorjeni, care au continuat sa scandeze „Forta Pandurii“, un slogan indecent fata de felul in care decurgeau ostilitatile pe gazon. Din motive diferite, cei doi tehnicieni au operat la pauza câte doua modificari in primul unsprezece. Multescu a mizat pe tineretea lui Patriche si Ferfelea, iar Ungureanu i-a lasat la cabine pe Scarlatache si Vranjkovic, vinovati de port ilegal de tricou. Neavând ce mai apara, oltenii s-au aruncat in atac pentru a limita proportiile scorului, iar oportunitatea unui gol s-a ivit repede. Buta a sutat puternic din lateral dreapta, Stancioiu a scapat balonul printre mâini, iar A. Popescu, care trebuia sa indeplineasca o simpla formalitate a reusit sa rateze incredibil, trimitând peste transversala de la câtiva centimetri de linia portii, detronându-l pe Zicu, autorul unei ratari monumentale, cu poarta goala. Preocupati mai mult de spectacol, „studentii“ lui Multescu au cedat mijlocul terenului, oferindu-le oaspetilor iluzia unul gol de onoare. Trofin a executat bine o lovitura libera si Stancioiu a respins in fata (’61), peste patru minute Glisca reluând slab, cu capul, mingea centrata de Popete (’65). Sportul a aratat ca are resurse si pe banca de rezerve, Oae, inlocuitorul lui T. Balan, exersându-si maiestria la loviturile libere. Pustinjakovic a respins in fata sutul bucuresteanului de la marginea careului, iar Mazilu, pe faza, a reluat cu capul pentru 4-0. Pe final, Stefan a nimerit transversala, prea putin pentru un razboi asa mare cum este Divizia A.


„Avem sansa noastra“


Debutul lui Nae Ungureanu pe banca tehnica a „pandurilor“ a fost compromis din cauza greselilor de marcaj si a ratarilor incredibile. „Este o infrângere grea. A fost un meci frumos pe care l-am pierdut. S-a ajuns la acest scor si din cauza greselilor noastre personale. Poate altul era rezultatul daca noi inscriam in minutul patru prin Vranjkovic, dar asa am cazut si ei au intrat cu un rezultat bun la pauza. Am ratat câteva ocazii, dar cea a lui Popescu este de Guiness Book“, a declarat „Rosu“. Infrângerea din Regie nu compromite insa obiectivul echipei Pandurii, salvarea de la retrogradare. „Sunt mai multe echipe care se bat acolo jos. Avem sansa noastra. Mai sunt etape de jucat“, sustine Ungureanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS