14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Vreau trei echipe in Divizia A!“

„Vreau trei echipe in Divizia A!“

Fost antrenor la Universitatea si Pandurii, „Sandy“ spera ca gorjenii sa ramâna in Divizia A, iar Universitatea si chiar CSM Râmnicu Vâlcea sa repromoveze in prima liga.


Dupa ce a fost demis de la Pandurii, Emil Sandoi a avut unele oferte de a antrena in tara, dar le-a refuzat. In urma cu doua saptamâni, FRF l-a nominalizat pentru a-l inlocui pe antrenorul Marian Bucurescu la nationala de juniori „Under 17“.


– Te-ai intors din turneul nationalei „Under 17“ din Italia. In ce calitate ai fost?


– La inceputul lunii, mi s-a propus functia de selectioner al nationalei de juniori „Under 17“. De aceea, alaturi de antrenorii Marian Bucurescu si Gabriel Boldici, am fost la Torino, la turneul „Maggioni – Walter Righi“. Am urmarit pe viu, cum se spune, evolutia actualilor juniori din lot. Este cunoscut faptul ca aceasta echipa a pierdut calificarea pentru turneul final al Campionatului European. Din aceste motive, antrenorul principal al lotului, Marian Bucurescu, a fost demis, iar eu am fost propus sa-l inlocuiesc. Mi-am dat acordul de principiu. Altfel, la nationala „Under 17“ trebuie continuate selectiile, iar prima actiune in acest sens s-a stabilit la sfârsitul acestei luni, respectiv in perioada 30 aprilie – 2 mai.


„Sunt numit antrenorul nationalei «Under 17»“


– Ai semnat contractul cu FRF?


– Nu l-am semnat inca, urmeaza ca aceste detalii sa fie clarificate in perioada urmatoare, dar de saptamâna viitoare voi intra in pâine, cum se spune. In acest an, 2006, nu mai exista competitii oficiale pentru aceasta selectionata. Va trebui sa alcatuiesc un lot pentru sezonul 2007, pentru competitiile care vor debuta in anul viitor.


– Crezi ca Pandurii se va salva de la retrogradare?


– Sunt convins ca vor ramâne in Divizia A. Ca sa fiu sincer, ma bucur ca este acum antrenor Nae Ungureanu, ii urez bafta pentru meciurile care au mai ramas de disputat in acest retur.


– In 2005, ai fost demis de la Pandurii, apoi a fost adus, pe post de salvator, Viorel Hizo, care te-a acuzat de multe…


– N-are sens acum sa dezvoltam iarasi acest subiect. Cine i-a mai facut acum rau domnului Hizo? Tot eu?! Ne-a amenintat ca va face performanta la Pandurii, ca face nu stiu ce… A transferat vreo zece jucatori si ce rezultate a avut? Sa inchidem subiectul, „pandurii“ au nevoie acum de liniste.


„I-am sugerat lui Mititelu sa ia grupul de la Caracal“


– Universitatea?


– E clar, Universitatea va repromova fara probleme. Locul Stiintei este in Divizia A, asta-i evident pentru toata lumea. Mi-as dori insa ca Oltenia sa aiba in sezonul viitor al Diviziei A trei echipe, adica sa promoveze la baraj si CSM Râmnicu Vâlcea! Se intelege, sa nu retrogradeze Pandurii.


– Ai urmarit câteva meciuri ale Universitatii. Cum apreciezi evolutiile tinerei echipe a oltenilor?


– Presupun ca stiti faptul ca eu cunosc bine aproape tot lotul Universitatii deoarece majoritatea jucatorilor actuali au evoluat in campionatul trecut la FC Caracal, iar eu eram antrenor la Pandurii si m-am confruntat in campionat cu Bornescu si ceilalti. Sa nu uitam ca ei au alcatuit la Caracal un grup de certa valoare. Argumente? E suficient sa ne reamintim de rezultatele lor din campionat, sa nu uitam ca ei au câstigat aproape toate meciurile cu echipele pretendente la promovare in editia trecuta a Diviziei B, seria a II-a…


– Un lucru benefic pentru Pandurii lui Sandoi!


– A fost un lucru bun pentru toata lumea, in primul rând insa pentru grupul de la FC Caracal. Am fost convins ca vor avea rezultate bune si pe mai departe. Ca dovada, inainte ca domnul Mititelu sa-si anunte intentia de a transfera aproape tot grupul de la Caracal la Craiova, am intentionat sa aduc la Pandurii câtiva jucatori de la FC Caracal, fiind atunci, in vara anului trecut, antrenor la Pandurii, proaspat promovati in Divizia A. Ca sa fiu sincer, chiar i-am recomandat domnului Mititelu asta… M-a intrebat despre jucatorii de la FC Caracal si i-am sugerat sa ia nucleul de baza, spunându-i ca se poate face performanta cu ei. Si nu m-am inselat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS