30.9 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie cu gust amar

Victorie cu gust amar

Steaua – Middlesbrough 1-0


• Stadion „National – Lia Manoliu“, spectatori: 50.000.


• A marcat: N. Dica ’30.


Steaua: Carlos – Ogararu, D. Goian, Ghionea, P. Marin – Nicolita, Radoi, S. Paraschiv (’87, Lovin), Bostina – Oprita (’89, A. Cristea), N. Dica. Antrenor: Cosmin Olaroiu.


Middlesbrough: Schwarzer – Parnaby, Ehiogu, Bates, Queudrue – Morrison (’70, Parlour), Boateng, Rochemback, Downing – Hasselbaink, Yakubu (’70, Maccarone). Antrenor: Steve McClaren.


• Cartonase galbene: Dica, Paraschiv, Goian, Nicolita, P. Marin / Schwarzer, Parlour.


• Au arbitrat: A. Hamer (Luxemburg) – J.P. Izzo (Franta), F. Crelo (Luxemburg).


• Observatori: T. Borno (Norvegia), V. Roth (Germania).


Steaua a dominat jocul cu Middlesbrough, insa nu a reusit sa obtina o victorie consistenta, care sa-i asigure un retur linistit.


Steaua a câstigat disputa de joi seara cu Middlesbrough, din prima mansa a semifinalelor Cupei UEFA, insa scorul inregistrat, 1-0, este destul de riscant pentru echipa din Ghencea in perspectiva returului care se va disputa peste o saptamâna, in Anglia. Desi au controlat jocul, stelistii nu au reusit sa dea lovitura de gratie unei echipe fara experienta in competitiile europene, fericita in final ca a scapat cu o infrângere la limita.


In debutul partidei, cele doua echipe s-au blocat reciproc, rezultând un joc echilibrat, anost chiar, cu Steaua construind lent si previzibil, in timp ce Middlesbrough a insistat cu pasele lungi, pe vârfuri. Trupa lui Cosmin Olaroiu a deschis scorul in minutul 30, prin Nicolae Dica. Dupa un aut executat de Ogararu pâna la Radoi, capitanul stelist i-a pasat lui Dica, iar acesta a sutat din intoarcere de la aproximativ 12 metri, inscriind la vinclul portii lui Schwarzer.


In repriza a doua, Steaua a jucat mult mai avansat, dominând teritorial jocul, dar tot fara convingere, astfel ca singurele ocazii au avut o oarecare doza de intâmplare. In ceea ce-i priveste pe oaspeti, acestia au sutat o singura data periculos in repriza secunda, prin Maccarone, insa Carlos a blocat.


Steaua a obtinut astfel un avantaj minim in perspectiva meciului retur, care va avea loc pe „Riverside Stadium“ din Middlesbrough, pe 27 aprilie, de la ora 22.00, mai ales ca antrenorul Cosmin Olaroiu nu-i va putea utiliza pe Sorin Paraschiv si pe Banel Nicolita, care sunt suspendati pentru cumul de cartonase galbene. In formatia britanica ar putea reintra atacantul Mark Viduka, vârful australian nejucând la Bucuresti, din cauza unei accidentari.


Olaroiu: „Am avut jocul in mâna“


Cosmin Olaroiu a spus la conferinta de presa ca a ramas cu un gust amar dupa victoria obtinuta in fata formatiei Middlesbrough.


„Am un gust amar, pentru ca am avut jocul in mâna si puteam sa-l si inchidem. Am ratat ocazii pe fondul unui joc bun. A fost un meci greu, am intâlnit o echipa organizata. Am câstigat, dar am ratat mult in partea a doua. Daca am fi marcat când am avut ocazii, am fi avut o sarcina mai usoara in retur. La acest nivel, nu este prea bine sa ratezi. Când ai doua-trei ocazii trebuie sa inscrii“, a spus Olaroiu.


Antrenorul stelistilor a mentionat ca meciul retur va fi dificil pentru formatia sa. „Nu am primit gol si este bine pentru noi, e asa cum ne-am si dorit. Tinând cont de jocul pe care l-a facut Middlesbrough cu Basel, in returul sferturilor de finala, putem spune ca avem o misiune foarte dificila in retur. Trebuie sa fim la fel de exacti, jucatorii lor ne-au pus in dificultate. Nu de foarte multe ori, dar se vede ca sunt talentati si trebuie sa fim atenti“, a mentionat Olaroiu.


McClaren: „Ne jucam in continuare sansele“


Managerul formatiei britanice, Steve McClaren, a admis ca Steaua putea câstiga la un scor mai clar.


„Prima repriza a fost foarte buna, ne-am creat ocazii si am controlat jocul, desi am primit gol. In repriza secunda, in ultimele 20 de minute, lucrurile s-au schimbat si am facut greseli. Putea fi 2-0, 3-0 si era imposibil de refacut. Dar la 1-0 ne jucam in continuare sansele“.


Antrenorul englezilor promite un joc total diferit in retur, chiar daca jucatorii sai acuza oboseala celor 56 de meciuri sustinute in acest sezon. Steve McClaren a ramas impresionat de atmosfera din tribune. „Speram ca suporterii nostri sa creeze o atmosfera ca aceea in care am jucat. A fost o adevarata noapte europeana. Saptamâna viitoare va fi un joc cu totul diferit. Steaua are un palmares bun in deplasare, noi am vazut ca putem inscrie, asa ca va fi interesant“.


Piturca are incredere in stelisti


Selectionerul României, Victor Piturca, a afirmat ca Steaua are mari sanse de calificare in finala Cupei UEFA. „O prima repriza cu trac a stelistilor, dar in care acestia au reusit sa marcheze. In a doua repriza, au jucat mai bine si au ratat doua mari ocazii. Per total, acest 1-0 este un rezultat care ne avantajeaza foarte mult. Steaua are sanse mai mari de calificare in finala, dar va trebui sa marcheze in returul de la Middlesbrough“, a spus Piturca. (M.A.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS