14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024

Cu spatele la joc

Universitatea – Minerul Motru 0-1


• Stadion: „Ion Oblemenco“, spectatori: 1.500.


• A marcat: Stana ’67 (p).


Universitatea: Bornescu – Dananae, Ciuca, Mitchell – Stemat, Stinga, Stavaru, L. Preda (’70, Firtulescu) – Al. Costea (’52, Gârla), Velcovici – Dina (’70, G. Ionescu). Antrenor: Ovidiu Stinga.


Motru: C-tin Munteanu – Mieila, V. Apostol, Naicu – Soo, B. Popescu (’82, D. Patru), Bertea, Nicolof – E. Patrascu (’70, Ad. Oprea), D. Stana – Volocaru (’55, Istinie). Antrenor: Marcel Ploae.


• Cartonase galbene: Stinga / C-tin Munteanu, Naicu, Bertea.


• Au arbitrat: S. Tarcea – M. Nicoara, Fl. Hânca.


Juniorii lui Stinga au cedat in fata motrenilor la capatul unui meci foarte slab, decis dintr-o greseala mare a lui Ciuca.


Asa cum era de asteptat, Universitatea nu putea oferi spectacol in partida cu Minerul Motru, pentru ca juniorii promovati de Ovidiu Stinga s-au inhibat din cauza mizei. Alb-albastrii au cedat toate punctele puse in joc, la capatul celui mai slab meci din acest an, motrenii, in afara victoriei morale obtinute jucând pe „Ion Oblemenco“, au uitat putin de gândul retrogradarii.


Inca de la primul fluier, oaspetii si-au aratat intentiile, demonstrând ca nu au venit in simpla vizita la Craiova, ci pentru a profita de necazul Universitatii, incercând sa puna in pericol poarta lui Bornescu prin Stana (‘5), al carui sut a fost departe de poarta. Chiar daca semnalul fusese tras, alb-albastrii au intârziat riposta, combinatiile oprindu-se undeva la mijlocul terenului, pentru ca Stinga si compania nu reuseau sa gaseasca spatiile libere. Stavaru a iesit, intr-un final, la „rampa“ reusind un sut bun din marginea careului mare, insa fara efect pe tabela de marcaj, pentru ca Munteanu a respins, boxând in lateral (’14). Urmatoarea tresarire a juvetilor, dar si a celor din tribune, a avut loc abia in minutul 38, când Stinga a incercat, din lovitura libera, sa sparga gheata. Ghinion insa, pentru ca sutul antrenorului craiovean a fost mai mult o pasa. Si pentru ca prima parte sa se incheie in aceeasi nota, extrem de slaba de altfel, Dina a fost cel care a continuat „recitalul“ (’43), stergând mingea cu capul la centrarea „Olandezului“ din corner.


Neputinciosi si dupa pauza


Observând ca tinerii folositi de Stinga de nevoie nu pot emite prea multe pretentii, „minerii“ au incercat sa surprinda iesind si mai mult la joc, dar nu au depasit nota gazdelor.


Universitatea a ratat prin Mitchell, in minutul 58, cea mai mare ocazie. Centrarea lui Stinga din corner a fost stopata perfect de australian in careu, insa continuarea a lasat de dorit, sutul acestuia din sapte metri trecând mult pe lânga poarta adversa. Nici Dina nu s-a resemnat cu gândul ca punctele pot lua alta directie, dar incursiunea sa din minutul 61 a fost oprita in-extremis de Apostol.


Universitatea avea sa piarda totul de la o faza care nu prevestea nimic, petrecuta in minutul 66, Ciuca fiind cel care a semnat „condamnarea“, când l-a faultat inutil, in marginea careului, pe Istinie. Lovitura de pedeapsa a fost transformata cu precizie de Stana, iritând totodata si conducerea tehnica alb-albastra. Primirea golului a stârnit orgoliul elevilor lui Stinga, care au atacat in permanenta poarta adversa, insa fara sa concretizeze ceva, doar o bara a lui Gârla in ultimul minut de joc.


Infrângerea suferita in fata celor de la Minerul Motru nu a facut altceva decât sa indeparteze visul suporterilor cu privire la sarbatorirea prematura a promovarii. In plus, putinii fani aflati in tribuna au plecat si mai dezamagiti de la stadion din pricina celor vazute, favoritii trecând cu brio in anonimat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII