12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Nasiti“ de Laura Badea

„Nasiti“ de Laura Badea

Craiovenii n-au inselat asteptarile si au câstigat noua dintre cele 12 medalii puse in joc.


Craiova a gazduit ieri finalele Campionatului National scolar la scrima. Competitia s-a desfasurat in Sala de Sport a Liceului cu Program Sportiv „Petrache Triscu“ si a reunit la start sportivi de la 11 cluburi din România. La categoria pâna in 15 ani, oltenii au dominat competitia, dintre cele 12 medalii puse in joc noua revenind craiovenilor.


La feminin, in clasamentul individual, pe primele trei pozitii s-au clasat sportive de la LPS „Petrache Triscu“, dupa cum urmeaza: Alice Tudor (locul 1), Diana Donoiu (locul 2) si Sabina Cotofeanu (locul 3). Echipa LPS I a devenit campioana nationala, fiind secondata pe urmatoarea treapta a podiumului de echipa LPS II. LPS I Craiova a fost alcatuita din sportivele: A. Tudor, D. Donoiu si S. Cotofeanu, iar LPS II Craiova le-a avut in componenta pe R. Aliman, I. Bisericaru si A. Puica.


La masculin (individual), Lucian Ciovica a câstigat medalia de aur, iar Laurentiu Ricuta medalia de argint. In intrecerea pe echipe, LPS I Craiova formata din L. Ciovica, L. Ricuta si I. Trandafirescu a câstigat aurul, iar pe locul trei s-a clasat echipa LPS II Craiova, in alcatuirea A. Caldararu, St. Vilceanu si S. Castravete.


Inspector in cadrul COSR (Comitetul Olimpic si Sportiv Român), multipla medaliata pe plan international Laura Badea (foto) a tinut sa fie prezenta la concursul organizat in Banie. Aceasta a dat autografe sportivilor care si-au propus sa-i calce pe urme, dar si declaratii de presa. „Copiii nu mai sunt atrasi catre sport. Ca sa ajungi sus ai nevoie de multa munca si ambitie. Multora le e frica de munca si prea putini lucreaza in plus. Acestia din urma trebuie sa mearga pe drumul lor, pentru ca in fiecare se ascunde un viitor campion“, a spus Laura Badea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS