21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024

Scurte stiri

Sopârla cu doua cozi


Reptilele se bucura de o atentie deosebita din partea cercetatorilor in Malaiezia dupa descoperirea unei sopârle cu doua cozi. Dupa cum informeaza site-ul cyberpresse.ca, agricultorul Ahmad Mustafa a prins in apropierea casei sale din satul Penang o sopârla cu coada bifurcata, potrivit unui articol publicat de cotidianul New Straits Times. Sopârla masoara acum 15 centimetri si beneficiaza de o atentie deosebita din partea barbatului, dar si a cercetatorilor.


Dragonii cuceresc Parisul


La Paris, a fost inaugurata in aceste zile o expozitie dedicata mitului dragonului. Dupa cum informeaza Libero.it, expozitia poarta numele „Dragonii intre stiinta si fictiune“. La Gare de Lyon a fost reconstituit un exemplar cu o inaltime de sapte metri. Dragonul este realizat doar cu materiale reciclabile. In acelasi timp, la Muzeul de Stiinte Naturale, vizitatorii pot admira un schelet de dragon. Exemplarele reconstituite si celelalte exponate care ne fac sa credem ca aceste animale magice au existat si in realitate vor putea fi admirate pâna in aceasta toamna in capitala franceza. Vizitatorii au ocazia sa admire sute de obiecte si relicve, pe care specialistii in stiinte naturale inca le studiaza. In total, sunt expuse 150 de obiecte provenind din toate colturile lumii.


Mihai Traistariu nu s-a intâlnit cu Anna Vissi in România


Mihai Traistariu regreta ca nu s-a putut intâlni cu Anna Vissi in România. El a fost in week-end-ul trecut in Slovenia, pentru a promova piesa „Tornero“, cu care ne reprezinta tara la Eurovision 2006. In aceeasi perioada, Anna Vissi, reprezentanta Greciei la concurs, s-a aflat in România, pentru a-si promova piesa, intitulata „Everything“. Ambii artisti s-au intors ieri in tarile lor. Mihai a cântat „Tornero“ la cel mai popular show de la televiziunea publica din Slovenia in ultimii ani, intitulat „Home again“. Emisiunea a fost difuzata in direct duminica seara, pe canalul 1 al TV Slovenia. Anna Vissi a participat la emisiuni ale TVR. Intrebata despre reprezentantul nostru si piesa sa, Anna a spus ca este de parere ca „Tornero“ are sanse foarte mari la concursul din acest an, fiind printre piesele ei favorite.


Bebelusul din „Secretul Mariei“, vedeta echipei


De câteva episoade, echipa din „Secretul Mariei“ s-a imbogatit cu un nou si foarte mic membru: bebelusul Ana, care joaca rolul Sperantei, fetita Mariei si a lui Octavian. Inca de la sosirea pe platouri, când avea doar cinci luni, Ana i-a cucerit imediat pe membrii echipei telenovelei de la Antena 1, care au decretat-o „superstarul trupei“. Actrita Anemona Niculescu (Maria) are cele mai multe scene cu Ana si e foarte incântata de faptul ca partenerii ei de serial ii spun ca micuta seamana cu ea. „Daca noi vorbim intr-o scena, incepe si ea sa «vorbeasca», daca ne suparam se supara si ea! Daca plânge si ma duc si o iau in brate, tace imediat! Parca e chiar a mea! Imi vine sa o iau acasa! M-a facut sa-mi fie dor de viitorii mei copii!“, marturiseste Anemona. Ioan Isaiu (Octavian) a compus chiar si un cântecel micutei lui colege: „Si tu, cu suzeta-n gura, esti vedeta-n miniatura“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS