20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportScufundati in mediocritate

Scufundati in mediocritate

Pandurii – CFR Cluj 0-1


• Stadion „Municipal“, spectatori: 4.000.


• A marcat: Minteuan ’39.


Pandurii: Pustinjakovic – Bogoi, Perisic, Scarlatache – Buta (’46, Popete), Vranjkovic, Vancea (’74, Keca), Trofin – Glisca (’54, Sava), Armel, Stefan. Antrenor: Viorel Hizo.


CFR: M. Tudor – Cotolan, Jula, Milosevic, Miclaus – Coroian, Minteuan, Mijin – Tilinca (’86, Balint), Anca (’90, Mitu), Surdu (’76, Roszel). Antrenor: Dorinel Munteanu.


• Cartonase galbene: Trofin, Glisca / Milosevic.


• Au arbitrat: S. Coltescu – N. Marodin, C. Fecioru.


La trei zile dupa dezastrul de la Bistrita, „pandurii“ au fost din nou penibili, de aceasta data pe „Municipal“, pierzând mai clar decât o arata scorul in fata echipei lui Dorinel Munteanu.


Un joc de care se legau sperantele atingerii obiectivului gorjenilor, mentinerea in Divizia A, a fost de fapt o marturie a neputintei „pandurilor“, care au facut un simplu act de prezenta pe gazon. Determinarea, un cuvânt rostit destul de des inainte de meci, a ramas nepus in practica, iar jocul combinativ a fost o notiune extraterestra pentru fotbalistii lui Hizo, care au abuzat de angajarile pe vârfuri. Cei care au pasat mai mult au fost clujenii, in timp ce oltenii au sperat la un contraatac norocos.


Munteanu a trimis in teren trei vârfuri, la fel ca Hizo, dar numai ardelenii au aratat valente ofensive. Surdu a deviat cu calcâiul, in minutul 9, si Pustinjakovic a respins in corner. Tilinca le-a aratat gorjenilor de ce l-a chemat Piturca la nationala, distrându-se cu apararea gazdelor, dar Minteuan si-a batut joc de faza, sutând slab, in portar. Cum „pandurii“ nu au fost capabili sa construiasca o actiune cursiva, fazele fixe au reprezentat sursa de speranta pentru un gol in poarta lui Martin Tudor. Miclaus a fost aproape de autogol in urma unei lovituri libere executate de Vranjkovic, dar mingea s-a oprit in bratele fostului stelist.


Daca Hizo se agita in spatiul tehnic ca leul in cusca, Munteanu privea linistit de pe banca. In minutul 39, internationalul a sarit ca ars sa se bucure la reusita capitanului Minteuan, care a marcat cu un sut din centrul careului, fundasii gazdelor fiind anesteziati de centrarea lui Miclaus. Oltenii au fortat egalarea in minutele ramase, dar cu executii ca ale lui Trofin, paralele cu poarta, era greu sa bati defensiva clujeana.


„Pandurii“ au atacat cu portarul


La cabine, Hizo a gândit o tactica inedita, reprofilându-l pe Bogoi din fundas in atacant, iar Buta i-a lasat locul lui Popete. Peste câteva minute a intrat si Sava, care i-a oferit o centrare ideala lui Stefan, dar mingea l-a sters pe frunte si a parasit cadrul portii. Surdu a speculat jocul riscant al lui Hizo pe faza defensiva, dar, din fericire, Pustinjakovic a prins o zi buna, salvând câteva mingi pe care scria gol.


O data cu trecerea timpului, spectatorii si-au pierdut rabdarea, galeria CFR-ului a imaginat un trenulet care-i duce pe „panduri“ in Divizia B, iar „Durii“ le-au strigat fotbalistilor, pâna mai ieri favoriti, ca nu merita sa imbrace tricoul unei divizionare A. Ultimele zece minute de chin pentru gazde au fost traite dintr-o extrema in alta. Tilinca a vrut sa-l umileasca pe Pustinjakovic cu un lob din interiorul careului (’81), iar Vranjkovic a executat bine o lovitura de la colt si mingea s-a plimbat nestingherita prin fata portii lui Tudor (’82). Armel s-a intors cu fata spre poarta si a sutat din voleu putin peste bara (’84), Tilinca imitându-l pe congolez la poarta cealalta cu acelasi efect (’85). In minutele de prelungire, gorjenii au atacat si cu portarul, dar Tudor a scos excelent de pe linia portii cornerul executat de Vranjkovic.


Hizo a fost demis


Spectatorii au apreciat fotbalul si pe eroii sai, aplaudând la final echipa oaspete, in timp ce „pandurii“ s-au retras rusinati, inca o data, la cabine. Presedintele Marin Condescu si-a cerut scuze platitorilor de bilete dupa joc si a anuntat demiterea lui Hizo. „Am facut al doilea joc dezastruos dupa cel de la Bistrita, este clar ca se impun masuri drastice, nu putem decât sa ne cerem scuze fata de toti spectatorii din stadion care intr-adevar ar merita sa le returnam pretul biletelor. La aceasta echipa avem doua posibilitati, ori toti jucatorii care au fost astazi in teren se duc si salveaza Minerul Motru, ori il voi demite de domnul Hizo. Patru puncte putea aduna echipa cu antrenori secunzi sau fara nici un antrenor. Am marcat doua goluri si am primit 11, este clar ca ceva nu merge. Impreuna nu mai continuam“, a spus Condescu. Tehnicianul nu a dorit sa faca prea multe comentarii, zâmbind amar in momentul in care un copil i-a cerut un autograf pe o poza a lui Dorinel Munteanu, elevul care si-a demis profesorul. „Nu esti antrenor daca nu esti demis“, a spus Hizo, care a plecat spre Sibiu imediat dupa partida.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU