15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSevcenko, spaima portarilor

Sevcenko, spaima portarilor

Jucatorul care a reusit sa inscrie de cele mai multe ori in actuala editie a Ligii Campionilor este atacantul ucrainean al echipei AC Milan, Andrei Sevcenko, care a trimis de noua ori mingea in poarta adversa. El este urmat in clasamentul golgheterilor de viitorul sau adversar de marti, brazilianul Ronaldinho, de la FC Barcelona, care a punctat de sapte ori. Treapta a treia a ierarhiei este ocupata de francezul David Trezeguet, de la Juventus Torino, cu sase goluri.


In ceea ce priveste pasele decisive, pe primele doua pozitii nu se afla doi mijlocasi, asa cum se intâmpla de obicei, ci doi atacanti, Samuel Eto’o, de la FC Barcelona, si francezul Johan Micoud, de la Werder Bremen, ambii cu câte patru astfel de reusite.


Cele mai multe suturi pe poarta in stagiunea in curs a Ligii Campionilor le-a expediat golgheterul competitiei, Andrei Sevcenko, care i-a pus la incercare pe portarii adversi de 27 de ori. La o distanta considerabila, cu 18, respectiv 17 suturi pe poarta, ucraineanul este urmat de doi jucatori ai Barcelonei, Eto’o si Ronaldinho.


De pe site-ul oficial al Uniunii Europene de Fotbal mai putem afla ca jucatorul surprins in pozitie de ofsaid de cele mai multe ori a fost suedezul echipei Juventus Torino, Zlatan Ibrahimovic, care a primit de 25 de ori mingea in postura de afara din joc, si ca cele mai multe cartonase galbene le-au primit doi coechipieri ai acestuia, Pavel Nedved si Patrick Vieira, cinci fiecare. Cei care au comis cele mai multe faulturi pe parcursul competitiei au fost Jefferson Farfan (PSV Eindhoven) si Gennaro Gattuso (AC Milan), cu 34, respectiv 33 de interventii neregulamentare asupra adversarilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS