33.6 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia vrea trei medalii

România vrea trei medalii

Alina Dumitru, Ioana Dinea Aluas si Alina Croitoru sunt sportivele din tara noastra care spera sa se claseze pe podium.


In Bucuresti se va desfasura, astazi si mâine, una dintre etapele de Cupa Mondiala la judo senioare. Acesta nu va fi un concurs dotat cu premii in bani, câstigatorii urmând sa fie recompensati cu tricouri, diplome si medalii. La etapa de Cupa Mondiala de la Bucuresti vor fi prezente 60 de sportive din noua tari europene. Pe viitor, concursul se va desfasura in fiecare an la Bucuresti, iar la etapa din 2007 sportivii vor puncta pentru calificarea la JO de la Beijing, din 2008.


România a inscris 24 de sportive


Federatia Româna de Judo (FRJ) a stabilit ca obiectiv delegatiei tarii noastre care participa la aceasta competitie câstigarea a trei medalii. „Avem sperante la medalii la categoriile 48 de kilograme, prin Alina Dumitru, la 52 de kilograme, prin Ioana Dinea Aluas, si chiar la categoria 70 de kilograme, prin Alina Croitoru“, a spus Constantin Savu, secretarul general al FRJ.


Oficialul federal a precizat ca tara noastra va participa cu 24 de sportive la aceasta competitie. „In calitate de organizatori, putem sa inscriem patru sportive la fiecare categorie. In aceste conditii, România va avea 24 de sportive la startul competitiei“, a spus Savu.


Secretarul general al FRJ a explicat ca de pe lista initiala de inscrieri s-au retras sportive din cinci tari vest-europene. „Cred ca motivul retragerii a fost faptul ca la acest sfârsit de saptamâna se serbeaza Pastele catolic“, a opinat Savu.


Viorel Bârloiu, vicepresedintele FRJ, a spus ca, in functie de rezultatele obtinute de sportivele române la Cupa Mondiala, se va forma lotul pentru participarea la Campionatele Europene din Finlanda (25-28 mai). „Vom vedea care este valoarea noastra inainte de Europene, la care avem stabilit ca obiectiv câstigarea unei medalii, la feminin si la masculin“, a afirmat Viorel Bârloiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS